like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Vergroening stroomaanbod gaat in slakkentempo

Van: op 15 november 2019

co2 klimaatverandering

Vers van de pers: de resultaten van het nieuwste onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse stroomleveranciers. Wat blijkt? De verduurzaming van het energieaanbod op de Nederlandse stroommarkt gaat in een slakkentempo.

Veel energieleveranciers doen zich een stuk groener voor dan ze daadwerkelijk zijn. De ‘groene stroom’ die zij leveren is eigenlijk niets meer dan grijze stroom met een groen label. Met het jaarlijkse onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers wordt dit blootgelegd.

Fairphone 3_Staring lady

Stroom wordt nauwelijks groener

Over de gehele linie gaat het gemiddelde rapportcijfer van een 5,6 naar 5,7. ‘Het langzame tempo van de verduurzaming van energie is in een tijd van grote klimaatzorgen teleurstellend, en staat niet in verhouding met wat er nodig is’, aldus de opstellers van het rapport.

Dit rapport is een jaarlijks onderzoek, uitgevoerd door WISE, de Consumentenbond, Natuur & Milieu en Greenpeace. Wij onderzochten voor het zevende jaar de investeringen, inkoop en levering van energieleveranciers in Nederland en beoordeelden die op duurzaamheid. Met dit onderzoek willen we transparantie van de energiemarkt bevorderen, consumenten goed informeren en Nederlandse energieleveranciers stimuleren om duurzame keuzes te maken.

Lees het rapport

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws