like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

VVD jongeren willen wel legale wietteelt

Van: op 24 september 2016

wiet wietteeltDe VVD moet het D66-voorstel voor gecontroleerde wietteelt steunen. Die oproep doet de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. "Het reguleren van wietteelt maakt Nederland veiliger, dat kan de VVD-fractie in de Tweede Kamer niet negeren", stelt JOVD-voorzitter Matthijs van de Burgwal.

Van de Burgwal: "Het huidige gedoogbeleid is krom en moet op de schop. Regulering maakt Nederland veiliger: het criminele circuit rond wietteelt zal tot het verleden behoren. Daar komt bij dat het door regulering mogelijk zou worden toezicht te houden op de kwaliteit en gezondheidsaspecten van drugs".

"VVD-politici halen vaak internationale verdragen aan als reden om het huidige beleid in stand te houden. Een achterhaald argument," legt Van de Burgwal uit: "Een commissie van de Radboud Universiteit Nijmegen kwam onlangs nog tot de conclusie dat de regulering gewoon mogelijk is."

 

Legaal is goedkoper

"Nederland moet weer een gidsland worden", zegt D66-Kamerlid Vera Bergkamp tegen het AD. De politica, die in de zomer de Kamermeerderheid realiseerde, dient hiervoor een initiatiefwet in. Concreet houdt de wet in dat de wietteelt in handen komt van vergunninghouders, evenals de verkoop door coffeeshops. Zo wil Bergkamp de hoge kosten terugdringen van de aanpak van het illegale circuit. De meerderheid kon ontstaan doordat de PvdA tegen haar coalitiepartner VVD ingaat.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Reacties: (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Johannes Snijder schreef:

    Dit is alleen een gedeeltlijke oplossing voor de nationale wietteelt. Ingevoerde wiet zal, hoogstwaarschijnlijk, niet legaal zijn. Illegale telers moeten nieuwe afnemers vinden of overstappen op andere vormen van illegale bedrijvigheid. Klanten met een behoefte aan sterkere soorten van wiet zullen voor de risico’s illegale wiet blijven gebruiken.