like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Zwarte champagne voor steun D66 aan kolenoverslag Rotterdam

Van: op 3 maart 2018

 

d66 kolenoverslag rotterdam

D66-leden werden zaterdag onverwacht getrakteerd op zwarte champagne bij hun partijcongres in Rotterdam. Het Rotterdams Klimaat Initiatief deelde de zwart gekleurde champagne uit om te ‘vieren’ dat de kolenoverslag in de Rotterdamse haven met nog 25 jaar verlengd wordt. De burgergroep heeft kritiek op D66-havenwethouder Visser, die weigert zijn politieke macht in te zetten om de contractverlenging te voorkomen.

Het Rotterdams Klimaat Initiatief roept D66 op snel en krachtig te werken aan het einde van de kolenhaven in Rotterdam. Vatan Hüzeir, mede initiatiefnemer: “Steenkool is zeer schadelijk voor het klimaat. Rotterdam speelt een hoofdrol in de Europese koleneconomie. Gezien het klimaatakkoord van Parijs moeten de kolencentrales in 2020 sluiten en de kolenhaven voor 2025 uitfaseren. Wij roepen D66 op om écht te staan voor het klimaat, zowel lokaal als landelijk.”

Op vrijdag 9 maart organiseert het Rotterdams Klimaat Initiatief een klimaatmars naar het Havenbedrijf. Iedereen is hierbij welkom om mee te lopen en zich uit te spreken als ‘aandeelhouder’ - Rotterdam en de Nederlandse staat zijn immers samen eigenaar van het Havenbedrijf. Samen met Rotterdamse lijsttrekkers zullen ze havendirecteur Castelein duidelijk maken niet akkoord te gaan met nóg 25 jaar kolenoverslag in de haven.

 

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws, Rotterdam, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!