like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Al bijna 40.000 handtekeningen voor burgerinitiatief basisinkomen

Van: op 22 april 2016

zaalvolBinnen enkele dagen haalde de website Basisinkomen burgerinitiatief 2018 al bijna haar doelstelling van 40.000 handtekeningen. De teller staat op dit moment op 39.530. Maar iedereen kan zich nog aanmelden om het onderwerp op de agenda van de tweede kamer te krijgen.

Johan Luijendijk, Pieter Parmentier en Michael Amende pleiten voor een basisinkomen voor iedereen inclusief basiszorgverzekering. Dat dit haalbaar is blijkt uit het onderzoek van Johan van de afgelopen jaren. Dat het mogelijk en wenselijk is blijkt uit artikelen op duurzaam nieuws en de tegenlicht uitzending gratis geld van 2014.

De site meldt de volgende voordelen:

 • Het verschaft iedereen een minimale bestaanszekerheid
 • Mensen hebben de vrijheid om zelf keuzes te maken tussen betaald werk, opleiding, onderneming, vrijwilligerswerk en/of (mantel)zorg.
 • Het rondpompen van geld, de bijbehorende bureaucratie en controles kunnen afgeschaft worden.
 • Mensen worden bevrijd van de beperkende ‘etiketten’ die nu geplakt worden.
 • Het loont als mensen met elkaar samenwerken, kosten delen en/of samenwonen.
 • Gelijktijdige hervorming van de arbeidsmarkt zorgt voor meer betaald werk en meer (deeltijd)banen.

 

Wil je ook meetekenen? Dat kan hier.

 

Lees meer over: , , ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Han Visser schreef:

  Komt misschien toch in zicht dat we ALLEMAAL maatschappelijk iets nuttigs doen en gelegenheid dat we ons naar vermogen kunnen ontwikkelen.
  Droomde daar al zeker 45 jaar van. Nu ik met pensioen ben ben voelt het wel een beetje zo. Nog meer maatschappelijk actief, nu tijd om dingen te doen die bleven liggen en ook nog een stukje werken om een bedrijf overeind te houden. En wat te denken van minder stress!!!!!!

 2. Evert Zwaan schreef:

  Die kop is snel achterhaald: teller nu al op 44.695!!! Wat zou het mooi zijn als Nederland zich weer eens ten positieve zou onderscheiden en als eerste zo’n spectaculair besluit zou nemen als het invoeren van het basisinkomen voor iedereen. Een zachte revolutie! :-)))

 3. Ronja schreef:

  Hier worden we allemaal beter van.

 4. eelkje Veenstra schreef:

  goed idee!

 5. Helen michaelis schreef:

  Graag het basis inkomen voor iedereen top idee

 6. Roelof Evenhuis schreef:

  Goede zaak