Ook wie duurzame en biologische voedingsproducten op de markt brengt heeft te maken met de Europese regelgeving op het gebied van hygiëne van levensmiddelen. Bij SDU uitgevers verscheen de aangepaste praktijkgids voor 2014, een handzame, inzichtelijke leidraad bij de toepassing van Europese regelgeving.
De tekst van Verordeningen (EG) 852/2004 en 853/2004 is door de auteurs, Ron Dwinger en Wim Mariman, omgezet in heldere, duidelijke en overzichtelijke taal. Daarbij is uitleg opgenomen over diverse aanverwante verordeningen, richtlijnen, besluiten en richtsnoeren van de Europese Unie. Daar waar het niet anders kon is de tekst van de regelgeving aangehouden.
Editie 2014 geeft de actuele stand van zaken weer en bevat informatie over de nieuwste aanvullingen op het gebied van de hygiëneregelgeving.
De Europese hygiëneverordeningen is bijzonder geschikt voor producenten van levensmiddelen, brancheorganisaties en voor docenten en studenten levensmiddelentechnologie. Omdat de beschreven regelgeving ook van toepassing is op de primaire productie is deze gids ook geschikt voor producenten zoals boeren en tuinders.
De Europese hygiëneverordeningen – editie 2014
Auteurs: Ron Dwinger en Wim Mariman
Reeks Praktijkgidsen Waar & wet
Sdu Uitgevers, 2014