like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Den Haag formuleert uitgangspunten voor communicatie energietransitie

Van: op 2 maart 2019

den haag
Duurzaamheidswethouder Liesbeth van Tongeren heeft 7 uitgangspunten opgeschreven voor de communicatie over de energietransitie waar mensen in Den Haag haar altijd aan mogen houden. Den Haag is de eerste stad in Nederland die deze uitgangspunten heeft geformuleerd.

"Ik hoor al jaren de kritiek van mensen dat ze onvoldoende of te laat betrokken zijn bij energieprojecten. En dat mensen geen idee hebben waar ze precies met hun vragen heen moeten. Het is tijd om de stad verder te verduurzamen, maar voordat ik met concrete projecten kom, wil ik eerst tegen iedereen in Den Haag zeggen: dit zijn hierbij de uitgangspunten waar jij mij altijd aan mag houden."

Den Haag werkt de komende jaren samen met alle inwoners aan een stad die schoner, groener en duurzamer wordt. "We gaan meters maken", noemt Van Tongeren dat. "Maar dat lukt niet, als we dat niet met zijn allen doen. Samenwerken in onze stad lukt alleen als we elkaar goed begrijpen en met elkaar praten," zegt van Tongeren. "Hier is niet een trucje voor: wij moeten per project bekijken op welke manier we dat het beste kunnen doen. Maar je kunt natuurlijk wel zeggen: hoe we het ook doen, met een briefje, een gesprek in de buurt, via sociale media, dat verschilt per project. Maar mensen in Den Haag moeten wel altijd inbreng hebben en goede uitleg krijgen. En ook heel belangrijk: de gemeente communiceert in gewoon Nederlands, dus niet met allemaal ingewikkelde beleidstermen die ik zelf nauwelijks snap. Dat is het idee achter de uitgangspunten."

Deze uitgangspunten zijn samen met bewoners, bedrijven, buurtorganisaties, jongerenambassadeurs, bewonersinitiatieven en ook bezoekers en ondernemers van de Haagse Markt opgesteld.

De 7 uitgangspunten bij de energietransitie

  1. Wij helpen iedereen verder die zelf aan de slag is met besparen, verduurzamen en de overstap op schone energie.
  2. Wij geven praktische uitleg en tips bij regels en subsidies die helpen om te besparen, verduurzamen en overstappen op schone energie.
  3. Alle tips en nuttige informatie zijn te vinden op één goede plek op onze website.
  4. Groepen zoals bedrijven en/of buurtbewoners die samen willen besparen, verduurzamen of overstappen, helpen we om dat slimmer en makkelijker te doen.
  5. Wij vertellen altijd duidelijk en ruim op tijd over nieuwe plannen over besparen, verduurzamen of de overstap naar schone energie.
  6. We zijn altijd duidelijk over onze eigen rol in nieuwe plannen en over de invloed en inspraak van bewoners, bedrijven en andere partijen in de stad.
  7. Onze informatie is eerlijk, open en goed afgestemd met alle partijen waarmee we samenwerken.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Den Haag, Nieuws, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws