like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Duurzame vakantie in beeld op vakantiebeurs

Van: op 11 januari 2019

Afval op een vakantiebestemming, het is een doorn in het oog bij toeristen en enorm schadelijk voor het milieu. Als vakantieganger mopperen we dan vaak op de lokale inwoners die hun afval niet op de juiste plek weggooien of op lokale autoriteiten die het niet goed regelen. Maar wat is onze eigen bijdrage eigenlijk en hoe kunnen wij juist het goede voorbeeld geven? Tijdens de Vakantiebeurs zijn hal 11 en 12 gevuld met een gezamenlijk initiatief van touroperator Edventure Travel, tuincentrumketen Groenrijk en de Vakantiebeurs. Hier presenteren verschillende projecten en bedrijven hun bijdrage aan een schonere wereld. Loop gerust naar binnen bij de ‘Reis Bewust: Plastic Fantastic Zone’, laat je inspireren en zie hoe jij je plastic voetafdruk kunt verminderen. Gelijk goed beginnen? Kom met de fiets of het openbaar vervoer, neem een duurzame tas mee voor alle brochures en geef je brochure/reisgids door aan iemand anders wanneer je er klaar mee bent.

Bewust reizen wordt steeds belangrijker, daarom verdienen de initiatieven die hier mee bezig zijn een plek om het grote publiek te kunnen bereiken en overtuigen. Het doel van de ‘Reis Bewust: Plastic Fantastic Zone’ op de vakantiebeurs is dan ook om de bewustwording rondom duurzaamheid te vergroten op een interactieve en informele wijze. Bezoekers komen meer te weten over de productie en het gebruik van duurzame, tropische planten, kinderen leren hoe ze hun eigen recycle kunstwerk kunnen maken en bij Work With Nature kun je zelfs je eigen stukje regenwoud aanschaffen!

Duurzaam op vakantie

Over het algemeen zijn Nederlanders al erg bezig met duurzaamheid en recycling. We gebruiken onze eigen tassen als we boodschappen doen, we drinken water uit herbruikbare flessen en ook wordt er veel afval gescheiden. Toch denken we er op vakantie minder over na, terwijl het hier juist extra hard nodig is! Om reizigers een handje op weg te helpen, staan hieronder 5 handige tips die bijdragen aan een duurzamere vakantie:

  1.  Check of je in jouw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl
    - Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee
    - Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van je verblijf een grote verpakking water aan en vul je flesje
  2.  Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes
  3.  Neem altijd een (boodschappen)tas mee
  4.  Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee (ivm kleine verpakkingen)
  5.  Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale beach clean-ups!

Reizigers die hun vakantie boeken bij Better Places, Footprint Travel, Fox Verre Reizen, Riksja Travel, Sawadee Reizen of SNP Reizen krijgen al dit soort tips mee voordat ze vertrekken.

Meer tips kun je vinden op Duurzaammetvakantie.nl

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!