like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Heerlijk slapen in een duurzame slaapkamer

Van: op 13 juli 2016

duurzameslaapkamerDe slaapkamer is de ruimte in huis waar we de meeste tijd doorbrengen. Gemiddeld wel zo'n 9 uur per dag. Na een lange dag hebben we slaap nodig om te herstellen en weer fit op te staan. Daarom is het bij de inrichting van deze ruimte erg belangrijk dat alles in het teken staat van ontspanning. Wat hieraan kan bijdragen is de lucht in de slaapkamer zo gezond en schoon mogelijk te houden en extra aandacht te besteden aan de inrichting en gebruikte materialen.

 

Onder de wol

Wol is een bijzonder en verrassend product. Het kan wel 80 jaar meegaan en is 100% recyclebaar. Daarnaast is wol boven ieders verwachting ook nog eens erg schoon. Wat veel mensen niet weten is dat wol een zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend materiaal is, wat niet alleen in de winter, maar ook de zomer goed te gebruiken is. Omdat er miljoenen vezels in wol zitten, bevat het veel lucht. Daardoor werkt het in de winter tegen de kou en in de zomer tegen de warmte. Ben je verrast, kijk dan eens op de site van Matrasshop.com voor de mooiste wollen dekbedden en dekens.

 

Een goede nachtrust

Het is belangrijk om een goede nachtrust te krijgen. Naast duurzaamheid is comfort dan ook van belang, hoe fijner het product aanvoelt, hoe beter je slaapt. Coco-mat ontwikkelt 100% natuurlijke bedden en beddengoed die zich aan de wensen van het lichaam aanpassen. Er wordt nauw samengewerkt met de arbeiders uit lokale gemeenschappen die de natuurlijke producten verwerken. Op deze manier hopen ze bij Coco-mat de wereld voor iedereen wat mooier te maken. Dat geeft een gerust gevoel om in hun bedden(goed) in slaap te vallen.

 

Pyjama feestje

Bamboe wordt steeds meer gebruikt om producten van te maken, waaronder kleding als pyjama's, ondergoed en sportkleding. Enerzijds omdat de stof van bamboe een open vezel structuur heeft, waardoor het erg zacht is en zich in de zomer én winter aanpast aan de temperatuur. Anderzijds is bamboe een duurzaam product. Het is een gras soort wat bijna overal kan groeien zonder bestrijdingsmiddelen, het heeft weinig onderhoud nodig en het groeit enorm snel. Daardoor wordt het een feest om in nachtkleding van bamboe te slapen.

 

Slaapkamerplant

Om nachtrust van goede kwaliteit te kunnen krijgen is het belangrijk de lucht in de slaapkamer te zuiveren. Te weinig zuurstof in de slaapkamer kan zorgen voor benauwdheid, hoofdpijn en vermoeid wakker worden. Dat is geen goed begin van de dag. Om de lucht te zuiveren en de kwaliteit van je slaap daarmee te verbeteren kun je planten in de slaapkamer zetten. Planten zuiveren namelijk de lucht. Clairy kan hier een steentje aan bijdragen. Clairy is een luchtzuiveringssysteem dat het vuil uit de lucht van de kamer zuivert en naar de wortels van de kamerplant afvoert waar de lucht op een natuurlijke wijze gefilterd wordt. Dit geeft een extra dimensie aan de kwaliteit van je nachtrust en de slaapkamer ziet er ook nog eens gezellig uit met een kamerplant.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws