like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Jongeren besmetten anderen net zo vaak met corona

Van: op 7 augustus 2020

corona cijfers

Veel jongeren en kinderen zijn ongemerkt besmet met het coronavirus en besmetten dus anderen net zo makkelijk als ouderen. Dat blijkt uit een recent onderzoek uit Korea. Daarmee kan de eerdere conclusie dat jongeren en kinderen zich niet aan de voorschriften hoeven te houden, de prullebak in. Dat blijkt uit een artikel in de New York Times.

De krant meldt dat de Zuid-Koreaanse onderzoekers tussen 6 maart en 26 maart monsters van 193 symptomatische en 110 asymptomatische mensen analyseerden die waren geïsoleerd in een gezondheidscentrum in Cheonan. Van de aanvankelijk asymptomatische patiënten leken ongeveer 30 procent van het totaal gezond.

Vraag Offerte aan

Dus toch: ook jongeren

Recent Amerikaans onderzoek laat een hoge besmettingsgraad onder kinderen en jongeren zien. Tot eind juli waren er bijna 400.000 kinderen besmet (gerapporteerd), en in de laatste 2 weken van juli nam het aantal met 40% toe.

Ook de deelnemers in het Koreaanse onderzoek waren meestal jong, met een gemiddelde leeftijd van slechts 25 jaar. (Uit een eerdere studie bleek dat kinderen, die meestal licht geïnfecteerd zijn, ook minstens evenveel virussen bevatten als volwassenen.)

"De echte kracht van de studie is dat er een zeer groot aantal patiënten is onderzocht en dat er een zeer goede follow-up was", zei een Amerikaanse wetenschapper die niet bij het onderzoek was betrokken. "Als ze het hebben over asymptomatische patiënten, weten ze echt, echt dat dit echte asymptomatiek was."

De schatting van het onderzoek dat 30 procent van de geïnfecteerde mensen nooit symptomen ontwikkelt, komt overeen met bevindingen uit andere onderzoeken. In een recent televisie-interview gaf dr. Anthony Fauci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, 40 procent aan als het cijfer.

"Ongeveer 40 procent van de bevolking zal geen symptomen hebben als ze geïnfecteerd raken," zei Dr. Fauci. Maar "ook al zult u waarschijnlijk geen symptomen krijgen, u verspreidt de uitbraak, wat betekent dat u iemand gaat infecteren, die iemand zal infecteren, die dan ernstige gevolgen zal hebben."

Testen cruciaal

Als er voldoende getest wordt kan iedereen die besmet is, worden afgezonderd van anderen. Maar als het aantal tests amper genoeg is om de zichtbaar zieken te vinden, kunnen asymptomatische mensen - vooral jongeren en sociaal actieven - de samenleving blijven besmetten en het virus op een hoog niveau laten circuleren.

Lees ook:
De laatste ontwikkelingen rond het Wuhan coronavirus en COVID-19

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws