like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Naar de Zuidpool met wagen van afvalplastic op zonne-energie

Van: op 24 maart 2018

zuidpool clean2antarctica

Clean2Antarctica en Arctic Trucks gaan voor een revolutionaire expeditie. Clean2Antarctica is een Nederlands initiatief om met een wagen, deels gemaakt van afvalplastic, op zonne-energie naar de geografische Zuidpool te rijden. De missie is om mensen te inspireren hun eigen avontuur met duurzaamheid aan te gaan.

De expeditie van 2300 km begint november 2018 en zal ongeveer 30 dagen duren. Bij de bouw van de wagen, de Solar Voyager, is met 3D printers afvalplastic gebruikt om bouwstenen te maken. Rijden op Antarctica op zonne-energie is nog nooit eerder gedaan. De expeditie is gegroeid vanuit de wens om zonder afval te leven en staat voor ‘ongemak omarmen’. Niet technologie, maar gewoontegedrag biedt de oplossing voor een schonere wereld.

Arctic Trucks is wereldleider op het gebied van Pool expedities en heeft de afgelopen jaren de emissies van een expeditie enorm verlaagd. In IJsland is de Solar Voyager succesvol getest en het contract maakt de gezamenlijke expeditie definitief.

Er zijn grote initiatieven om plastic te recyclen, zoals de onlangs aangenomen EU wet om 50% van al het plastic recyclebaar te maken. Door te starten met afvalplastic wil Clean2Antarctica mensen thuis de controle terug geven. Het verminderen en weigeren van plastic afval is eenvoudig en goedkoop, en kan een krachtig sneeuwbal effect in gang zetten. Begin klein, start vandaag.

 

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws