Het laatste nieuws
- Voedselverspilling aanpakken levert meer op voor klimaat dan minder vliegen4 november 2025 - 09:36
- Peilingen zagen winst D66 niet aankomen3 november 2025 - 07:00
- Superrijken plunderen het klimaat31 oktober 2025 - 09:26
- Teflon en PFAS afbreken kan, het begin is er30 oktober 2025 - 13:05
- Alarm: eigenaren van zonnepanelen betalen straks voor teruglevering29 oktober 2025 - 09:58
Nu in Inzicht
- Netcongestie als groeikans: hoe bedrijven sterker uit de energiecrisis kunnen komen21 oktober 2025 - 09:30
- De klimaatdiscussie nadert de gloeiende kern16 oktober 2025 - 09:31
- Duurzaamheid vraagt om nieuwe spelers11 oktober 2025 - 11:10
- Het probleem van oplossingen 27 september 2025 - 08:00
- De onstuitbare opmars van ontmenselijking21 september 2025 - 12:46


Suikerindustrie spant wetenschappers voor haar karretje
/in Nieuws/door redactieUit onderzoek van foodwatch blijkt dat ‘Big Sugar’ in Nederland dezelfde strategieën als ‘Big Tobacco’ gebruikt om de wetenschap te beïnvloeden.
Kweekvis duurzamer dan gedacht
/in Inzicht/door redactieDankzij plantaardig visvoer en de nieuwe ‘eFIFO’ methode, komt de ratio van de viskweek op 1:3 tot 1:4 – één kilo vis erin, drie tot vier kilo vis eruit.
Permacultuur, wat is dat nu eigenlijk?
/in Inzicht/door GastauteurPermacultuur gaat over landbouw. Het grootste probleem van de huidige landbouw is het enorme verbruik van fossiele brandstoffen als olie en aardgas. Voor elke calorie output aan voedsel die er geproduceerd wordt zijn er 10 tot 100 caloriën aan fossiele brandstof aan input nodig. Met het schaarser en daarmee duurder worden van fossiele brandstoffen is […]
5 trends in duurzaam voedsel
/in Info/door onze correspondentIn dit artikel geven we je vijf belangrijke trends die we de afgelopen tijd hebben gezien op het gebied van duurzaam voedsel.
Pas op, er zit microplastic in je groenten en fruit
/in Nieuws/door redactieOnderzoek heeft nu aangetoond dat microplastics de wortels van gewassen kunnen binnendringen en in de plant terecht kunnen komen in de delen die we eten.
Voedingswetenschap niet gebruiken als marketing
/in Nieuws/door redactieVoedselwaakhond foodwatch lanceert een manifest tegen de uitverkoop van wetenschap door de stijgende industriebelangen in publiek-private samenwerking.
Groene boerenschool stuurt graskaas per post
/in Nieuws/door redactieWarmonderhof ziet de graskaas-actie als een manier om meer melk te kunnen verkazen en zo de boer een eerlijke prijs te bieden voor zijn melk.
Na corona veilig uit eten in Serres Séparées
/in Nieuws/door redactieSerres separees: heerlijke quarantaine diners geserveerd krijgen in een eigen corona-safe kleine kas aan de Amsterdamse waterkant van het Oosterdok.
Wat is de impact van jouw boodschappen? Doe de klimaatcheck
/in Nieuws/door redactieVarkens in Nood lanceert tijdens de Nationale Week Zonder Vlees de KlimaatCheck. Hier kunnen consumenten checken hoe klimaat(on)vriendelijk hun voeding is.
vpro tegenlicht: future food
/in Nieuws/door redactieOntbijten we in de toekomst met een shake van vitamines en proteïnen? Eten we straks een broodje met insecten of kweekvlees bij de lunch ?