Het laatste nieuws
- Gruwelijk groot: de mega cruiseschepen komen er aan13 september 2025 - 10:12
- Studie linkt hittegolven direct aan vervuilende bedrijven12 september 2025 - 10:34
- Europese vis zwaar vervuild met PFAS11 september 2025 - 13:27
- Hybride auto’s stoten tot vijf keer meer uit dan beloofd11 september 2025 - 10:11
- Grote meerderheid wil dat nieuw kabinet salderingsregeling behoudt11 september 2025 - 09:52
Nu in Inzicht
- Van Hier & Nu naar een duurzaam Straks, hoe dan? 12 september 2025 - 08:23
- Plannen voor wonen en hypotheekrente aftrek, wat doen die voor klimaat, duurzaamheid en milieu?8 september 2025 - 10:54
- Duurzaamheid en klimaat in de verkiezingen van 2025, van groen tot zwart7 september 2025 - 13:39
- Door de polycrisis, naar een duurzame wereld30 augustus 2025 - 08:42
- Een duurzame toekomst maken: lessen uit acht visies19 augustus 2025 - 17:25
Aandacht voor duurzame vis op de Dag van de Tonijn
/in Nieuws/door redactieDuurzame tonijn wordt belangrijk gevonden, al bestaat er nogal wat onzekerheid over wanneer tonijn wel of niet duurzaam is.
Markt voor vleesvervangers blijft groeien
/in Nieuws/door redactieNu grote levensmiddelenbedrijven inspelen op de populariteit van vleesvervangers vindt steeds meer innovatie plaats: op smaak, structuur en ingrediënten.
Er ligt een plantaardige burger tussen het vlees
/in Nieuws/door redactieDe plantaardige burger ‘bloedt’ als een vleesachtige burger. Consumenten zien of proeven geen verschil met een burger van vlees.
De dagelijkse kost moet duurzamer, zegt PBL
/in Nieuws/door redactieEen duurzamer dagelijks menu kan alleen als consumenten, maatschappelijke organisaties en alle partijen in de keten, van bord tot boer, hieraan meewerken.
Supermarkten doen test met groenten zonder plastic
/in Nieuws/door redactieSupermarkten Albert Heijn en Tesco starten met een test om groenten en fruit vrij van plastic verpakkingen aan te bieden in winkels.
Ligt er over 2 jaar kweekvlees in de winkel?
/in Nieuws/door redactieEerder werd gedacht dat het nog drie tot vier jaar zou kunnen duren voor kweekvlees in de winkel zou liggen. Dat wordt nu over twee jaar.
Banken moeten van schadelijke investeringen in bio-industrie af
/in Nieuws/door redactieGemiddeld staat er bij Nederlanders 4,8 dagen per week vlees op tafel. Bij ruim twee op de vijf Nederlanders staat vlees (bijna) iedere dag op tafel.
Duurzame landbouw kan heel Europa voeden
/in Inzicht/door IPSOok een ecologisch duurzame landbouw kan voldoende voedsel produceren om aan de Europese vraag te voldoen, blijkt uit nieuw onderzoek.
Eet gezond je depressie weg
/in Inzicht/door redactieAfvallen, minder vet eten of betere voedingsstoffen binnenkrijgen, blijken invloed te hebben op depressie en de gezondheid te verbeteren.
Voedselindustrie blijft suikerbommen produceren
/in Inzicht/door redactieYoghurtdrinks en chocolademelk die veel kinderen dagelijks meenemen naar school, zijn nog steeds suikerbommen, ondanks zelfregulering.