Het laatste nieuws
- Verboden landbouwgif komt terug door de voordeur7 november 2025 - 10:15
- Voedselverspilling aanpakken levert meer op voor klimaat dan minder vliegen4 november 2025 - 09:36
- Peilingen zagen winst D66 niet aankomen3 november 2025 - 07:00
- Superrijken plunderen het klimaat31 oktober 2025 - 09:26
- Teflon en PFAS afbreken kan, het begin is er30 oktober 2025 - 13:05
Nu in Inzicht
- Netcongestie als groeikans: hoe bedrijven sterker uit de energiecrisis kunnen komen21 oktober 2025 - 09:30
- De klimaatdiscussie nadert de gloeiende kern16 oktober 2025 - 09:31
- Duurzaamheid vraagt om nieuwe spelers11 oktober 2025 - 11:10
- Het probleem van oplossingen 27 september 2025 - 08:00
- De onstuitbare opmars van ontmenselijking21 september 2025 - 12:46


Hak wacht niet op overheid met nutriscore
/in Nieuws/door redactieGroentefabrikant HAK wacht niet tot het Ministerie van VWS een beslissing neemt over een nieuw voedselkeuzelogo en gaat voor de Nutriscore.
Veganistisch dieet voor kinderen, gevaarlijk of niet?
/in Nieuws/door redactieEen veganistisch dieet kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van baby’s en kinderen zeggen Belgische artsen. De NVV spreekt dat tegen.
Betaalbare bedrijfsovername in duurzame land- en tuinbouw
/in Inzicht/door redactieBedrijfsovername in de land- en tuinbouw wordt een telkens nijpender probleem. Meer dan 25% van de agrariërs is ouder dan 65 jaar, 75% ouder dan 45 jaar.
Aandacht voor duurzame vis op de Dag van de Tonijn
/in Nieuws/door redactieDuurzame tonijn wordt belangrijk gevonden, al bestaat er nogal wat onzekerheid over wanneer tonijn wel of niet duurzaam is.
Markt voor vleesvervangers blijft groeien
/in Nieuws/door redactieNu grote levensmiddelenbedrijven inspelen op de populariteit van vleesvervangers vindt steeds meer innovatie plaats: op smaak, structuur en ingrediënten.
Er ligt een plantaardige burger tussen het vlees
/in Nieuws/door redactieDe plantaardige burger ‘bloedt’ als een vleesachtige burger. Consumenten zien of proeven geen verschil met een burger van vlees.
De dagelijkse kost moet duurzamer, zegt PBL
/in Nieuws/door redactieEen duurzamer dagelijks menu kan alleen als consumenten, maatschappelijke organisaties en alle partijen in de keten, van bord tot boer, hieraan meewerken.
Supermarkten doen test met groenten zonder plastic
/in Nieuws/door redactieSupermarkten Albert Heijn en Tesco starten met een test om groenten en fruit vrij van plastic verpakkingen aan te bieden in winkels.
Ligt er over 2 jaar kweekvlees in de winkel?
/in Nieuws/door redactieEerder werd gedacht dat het nog drie tot vier jaar zou kunnen duren voor kweekvlees in de winkel zou liggen. Dat wordt nu over twee jaar.
Banken moeten van schadelijke investeringen in bio-industrie af
/in Nieuws/door redactieGemiddeld staat er bij Nederlanders 4,8 dagen per week vlees op tafel. Bij ruim twee op de vijf Nederlanders staat vlees (bijna) iedere dag op tafel.