Het laatste nieuws
- Britten gaan experimenteren met de atmosfeer, ondanks risico’s7 mei 2025 - 18:26
- Overshoot Day: Voetafdruk Nederland kleiner dan gedacht3 mei 2025 - 10:06
- Peilingen: NSC verdampt, Wilders’ PVV zinkt weg, brede linkse winst30 april 2025 - 08:00
- Giftige chemie, die andere bedreiging van de wereld28 april 2025 - 10:55
- Rechtbank: Gemeenten mogen fossiele reclame verbieden25 april 2025 - 11:32
Nu in Inzicht
- Groene groei is een sprookje, trap er niet in4 mei 2025 - 15:04
- De toekomst wordt beter met geld dat duurzaam werkt26 april 2025 - 08:00
- De toekomst van voedsel groeit lokaal18 april 2025 - 09:27
- Plannen smeden voor een duurzame toekomst, voor als de tijd rijp is12 april 2025 - 06:00
Eet gezond je depressie weg
/in Inzicht/door redactieAfvallen, minder vet eten of betere voedingsstoffen binnenkrijgen, blijken invloed te hebben op depressie en de gezondheid te verbeteren.
Voedselindustrie blijft suikerbommen produceren
/in Inzicht/door redactieYoghurtdrinks en chocolademelk die veel kinderen dagelijks meenemen naar school, zijn nog steeds suikerbommen, ondanks zelfregulering.
Weggooien voedsel is ook waterverspilling
/in Inzicht/door IPSIn vergelijking met vijftig jaar geleden, is het ‘waterbudget’ voor ons hedendaagse voedselpatroon met ongeveer een ton per persoon en per dag toegenomen.
Vleesvervangers goed voor milieu, maar ook gezonder
/in Inzicht/door IPSMeer consumptie van vegetarische eiwitten kan jaarlijks miljoenen sterfgevallen voorkomen en de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen.
Trends in biologische voeding voor 2019
/in Nieuws/door redactieVolgens Ecovia Intelligence zal 2019 een belangrijk jaar voor de biologische industrie zijn. De belangrijkste ontwikkelingen zijn volgens de onderzoekers:
Italie heeft te weinig jonge boeren voor haar biologische landbouw
/in Inzicht/door IPSDe Italiaanse landbouw is koploper op het gebied van biologische landbouw en biodiversiteitsbehoud. Maar er zijn te weinig jonge boeren voor opvolging.
Horeca belangrijk bij veranderen eetpatroon gasten
/in Nieuws/door redactieRestaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden.
Coca-Cola smartwater wint het Gouden Windei 2018
/in Nieuws/door redactieCoca-Cola Smartwater is gekozen tot het meest misleidende product van 2018 en wint daarmee het Gouden Windei van foodwatch.
De stad als sleutel voor duurzaam voedsel
/in Inzicht/door Project SyndicateTwaalf Amerikaanse staten hebben wetgeving ingevoerd om gemeenten ervan te weerhouden de volksgezondheidscrisis van industrieel voedsel aan te pakken
Meer mensen eten minder vlees
/in Nieuws/door redactieEenenveertig procent van de Nederlanders geeft aan nu minder vlees te eten dan vijf jaar geleden. Vorig jaar was dat nog 37%.