Het laatste nieuws
- Inzameling e-waste groeit snel29 juni 2025 - 09:25
- Hergebruikt plastic lekt chemische stoffen in water27 juni 2025 - 10:19
- Ingrid Robeyns ontvangt Stevinpremie voor onderzoek naar ongelijkheid27 juni 2025 - 09:55
- Somo: auto-industrie niet in crisis, frustreert klimaatbeleid26 juni 2025 - 10:01
- Alles wordt schaars in Nederland, moet nieuwe keuzes maken25 juni 2025 - 09:35
Nu in Inzicht
- Hoe de agro-lobby gezonde landbouw de grond in boort23 juni 2025 - 11:10
- Het leven is te duur, maak de toekomst gratis17 juni 2025 - 10:20
- Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
- De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08
- Hoe de smaak van melk met cultuur verbonden is1 juni 2025 - 10:38
Supermarkten doen test met groenten zonder plastic
/in Nieuws/door redactieSupermarkten Albert Heijn en Tesco starten met een test om groenten en fruit vrij van plastic verpakkingen aan te bieden in winkels.
Ligt er over 2 jaar kweekvlees in de winkel?
/in Nieuws/door redactieEerder werd gedacht dat het nog drie tot vier jaar zou kunnen duren voor kweekvlees in de winkel zou liggen. Dat wordt nu over twee jaar.
Banken moeten van schadelijke investeringen in bio-industrie af
/in Nieuws/door redactieGemiddeld staat er bij Nederlanders 4,8 dagen per week vlees op tafel. Bij ruim twee op de vijf Nederlanders staat vlees (bijna) iedere dag op tafel.
Duurzame landbouw kan heel Europa voeden
/in Inzicht/door IPSOok een ecologisch duurzame landbouw kan voldoende voedsel produceren om aan de Europese vraag te voldoen, blijkt uit nieuw onderzoek.
Eet gezond je depressie weg
/in Inzicht/door redactieAfvallen, minder vet eten of betere voedingsstoffen binnenkrijgen, blijken invloed te hebben op depressie en de gezondheid te verbeteren.
Voedselindustrie blijft suikerbommen produceren
/in Inzicht/door redactieYoghurtdrinks en chocolademelk die veel kinderen dagelijks meenemen naar school, zijn nog steeds suikerbommen, ondanks zelfregulering.
Weggooien voedsel is ook waterverspilling
/in Inzicht/door IPSIn vergelijking met vijftig jaar geleden, is het ‘waterbudget’ voor ons hedendaagse voedselpatroon met ongeveer een ton per persoon en per dag toegenomen.
Vleesvervangers goed voor milieu, maar ook gezonder
/in Inzicht/door IPSMeer consumptie van vegetarische eiwitten kan jaarlijks miljoenen sterfgevallen voorkomen en de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen.
Trends in biologische voeding voor 2019
/in Nieuws/door redactieVolgens Ecovia Intelligence zal 2019 een belangrijk jaar voor de biologische industrie zijn. De belangrijkste ontwikkelingen zijn volgens de onderzoekers:
Italie heeft te weinig jonge boeren voor haar biologische landbouw
/in Inzicht/door IPSDe Italiaanse landbouw is koploper op het gebied van biologische landbouw en biodiversiteitsbehoud. Maar er zijn te weinig jonge boeren voor opvolging.