like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Shell zwijgt over duurzaam bij presentatie kwartaalcijfers

Van: op 1 november 2016

Ben van Beurden ShellShell gaat in 2017 25 miljard dollar investeren, zo maakte het bedrijf  bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers. In 2014 investeerde het bedrijf samen met de BG Group samen 47 miljard dollar in nieuwe olie- en gasprojecten.

Geen woord over investeren in duurzame energie. “Shell doet alsof het klimaatakkoord van Parijs en duurzame alternatieven niet bestaan,” reageert Mark van Baal, oprichter van Follow This, een groep aandeelhouders die Shell steunt om te investeren in duurzame energie.

 

In 2005 was de olieprijs ook 50 dollar

Shell blijft last hebben van de lage olieprijs. “De lagere olieprijzen blijven een belangrijke uitdaging en de vooruitzichten blijven onzeker,” zegt CEO Ben van Beurden. Zijn focus ligt op het omvormen van Shell tot een bedrijf dat succesvol is bij elke olieprijs.

“Het probleem zit eigenlijk in de stijgende kosten om olie en gas uit de grond te halen,” zegt Van Baal. “Tien jaar geleden was een olieprijs van 50 dollar geen probleem voor de olie-industrie. Nu is dat wel een probleem, omdat de winningskosten in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld zijn. De kosten van duurzame alternatieven zoals zonnepanelen zijn in dezelfde periode twee keer gehalveerd. Wanneer Shell toekomstbestendig wil worden, bij elke olieprijs, zal het grootschalig moeten gaan investeren in duurzame energie.”

Wil jij Shell ook richting duurzaam duwen? Doe dan mee met Follow This, een beweging van groene aandeelhouders, die Shell steunt om te gaan investeren in duurzame energie. Op de vorige aandeelhoudersvergadering van Shell dienden de groene aandeelhouders de aandeelhoudersresolutie “Shell wordt een duurzaam energiebedrijf” in die veel aandacht kreeg. Follow This praat nu met grote aandeelhouders zoals pensioenfondsen over de tekst van een nieuwe resolutie, zodat die op meer steun van beleggers kan rekenen.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: maex, Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws




 

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Henk schreef:

    Grote molochen kunnen nooit op tijd bijsturen. Of je nou een olietanker vergelijkt met een zeilboot, een zeepkist met een goederen trein of een oliebedrijf met kleinschalige duurzame energie. De moloch vliegt uit de bocht als die scherp wordt
    Als Shell nu miljarden zou investeren in duurzame energie dan zou ze dat nog niet redden. Om nog maar te zwijgen over de enorme cultuurverandering die er binnen Shell en hun aandeelhouders zou moeten plaatsvinden om dat te doen.