like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Tweede leven voor elektrische funcar Carver

Van: op 3 september 2019

elektrische carver

De Carver was er al eens in een benzineversie. Die heeft het niet gered. Nu wordt de driewieler opnieuw op de markt gebracht in een elektrische versie. Die kan een niche in de steden invullen. De eerste exemplaren rijden inmiddels rond.

Na jaren van grondige voorbereiding is het zover: de nieuwe Carver gaat de weg op. Een 100 % Nederlandse innovatie die het comfort en de veiligheid van een auto verenigt met het gemak en de wendbaarheid van een scooter. De ultrasmalle, besloten driewieler maakt elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar  en biedt een slimme oplossing voor het vermijden van dagelijkse files en parkeerproblemen.

Sensationele rijervaring

Wereldwijd uniek is het gepatenteerde, actieve kantelsysteem dat automatisch je balans bewaakt bij bochten, hellingen en hobbels. Dit resulteert in een sensationele nieuwe rijervaring met een hoge fun-factor. De overdekte driewieler houdt je 365 dagen per jaar warm en droog, valt in de scooterklasse, is 88 cm breed, 159 cm lang en heeft een topsnelheid van 45 km/u. Met een volle batterij rijd je van Amsterdam naar Utrecht en weer terug. Met of zonder passagier.

Eerste Carver-bezitters

Tijdens de ceremoniële overdracht in het Carver Experience Centre in Leeuwarden, zijn de eerste drie Carvers uitgeleverd. Gedrieën vormen deze klanten de frontrunners van een betaalbaar vervoersalternatief voor  - doorgaans door één persoon gebruikte - gezinsauto’s. In de komende periode komt de productie verder op stoom, waardoor de Carver steeds vaker zal opduiken in het Nederlandse verkeer.

Carver Café Meet-ups

Vanaf september kan iedereen persoonlijk kennismaken met het nieuwe stadsvoertuig tijdens de Carver Café meet-ups, georganiseerd in diverse Nederlandse steden. De eerste Carver Café meet-up wordt gehouden in Leeuwarden op donderdag 5 september. De volgende bijeenkomsten vinden plaats in Amsterdam (19 sept) en Rotterdam (26 sept). Details, locaties en data zijn te vinden op www.carver.earth/try/. Ook kan men terecht bij het Carver Experience Centre in Leeuwarden.

 

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws