like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Vrijopnaam sponsor van Solar Team Twente

Van: op 20 juni 2017

solar team twenteEnergieleverancier Vrijopnaam is vanaf nu een van de trotse partners van Solar Team Twente. Vrijopnaam en Solar Team Twente delen de ambitie om technologie en innovaties te ontwikkelen om zonne-energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken. En zo verdere opwarming van de aarde te voorkomen.

Op 8 oktober 2017 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3.000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam, “Solar Team Twente heeft net als Vrijopnaam een uitdagersrol. Solar Team Twente heeft elk jaar haar prestatie verbeterd, met een mooie tweede plek in de laatste race. Dit jaar wil zij de allerbeste zijn en de race winnen. Vrijopnaam daagt de Nederlandse energiemarkt uit door als enige leverancier iedereen in staat te stellen 100% Nederlandse zonne-energie zelf op te wekken, zonder panelen op je dak.”

 

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit twintig studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd.

 

Crowdfunding

De organisatie van de World Solar Challenge heeft de reglementen aangepast. De maximaal toegestane oppervlakte van het zonnepaneel op de zonneauto’s is van 6m2 naar 4m2 gegaan. Hierdoor heeft Solar Team Twente een nog efficiëntere auto nodig. “Het zonnepaneel op onze nieuwe zonneauto wordt kleiner. Om een nog betere prestatie neer te zetten dan in 2015, betekent dit dus dat we met een kleiner paneel juist meer energie moeten binnenhalen”, vertelt teamleider Olivier Berghuis. “Het is van groot belang dat we de allerbeste zonnecellen kunnen aanschaffen en daarom doen we een beroep op het publiek.”

Het team maakt in de crowdfundingsactie onderscheid tussen drie type cellen: de bronzen cel van €50,-, de zilveren cel van €100,- en de gouden cel van €750,-. Tijdens de Bridgestone World Solar Challenge krijgen de donateurs in de nieuwe app ‘Solar Team Twente 2017’ een dagelijkse update van de bijdrage van hun persoonlijke zonnecel. Op deze manier krijgt iedereen inzicht in wat zijn of haar cel daadwerkelijk bijdraagt aan de prestaties van de Twentse zonneauto.

Meer info over de crowdfundingsactie van Solar Team Twente: www.solarteam.nl/adoptacell

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!