De meest duurzame bedrijven ter wereld vind je gelukkig ook in Nederland. Maar liefst drie Nederlandse bedrijven, en zeker niet de minste, staan in de top tien van de “Global 100” als het gaat om duurzaamheid. ING neemt de hoogste positie in met een vijfde plaats. De Nederlandse multinationals Philips en DSM staan op respectievelijk plaats 7 en 9. Dit is voor een klein land als Nederland natuurlijk een prima score. Nederland is sowieso koploper als het gaat om duurzaamheid bij ondernemers.

Wil jij werken voor zo’n top bedrijf?

Bij de Nederlandse topbedrijven als het gaat om duurzaamheid zijn regelmatig mooie vacatures. Je kunt deze vacatures op het internet vinden, want één van de duurzame maatregelen die veel bedrijven nemen is dat zij geen papier willen verspillen. Dus de ouderwetse vacature in de zaterdagkrant wordt achterwege gelaten. Ook wordt van jou als kandidaat niet meer verwacht dat je een handgeschreven sollicitatiebrief stuurt, vergezeld van een CV dat je hebt uitgeprint. Solliciteren gaat tegenwoordig in vrijwel alle gevallen digitaal. Je reageert per mail op een vacature, voegt je cv bij en krijgt ook per mail een reactie. Er komt geen briefpapier, envelop of postzegel meer aan te pas. Op deze vacature website vind je bij voorbeeld de beste vacatures op diverse vakgebieden. Je kunt dagelijks de nieuwste vacatures zien en als er een geschikte baan bij zit meteen reageren.

Vraag Offerte aan

Laat zien waar je voor staat

Het is als sollicitant een goede binnenkomer als je kunt aangeven dat je bij een bedrijf solliciteert vanwege het feit dat het bedrijf er een duurzaam beleid op nahoudt als het om het milieu gaat. Natuurlijk moet je dat dan niet alleen kunnen benoemen, maar ook wat je daar dan zo in aanspreekt en waarom jij denkt dat dit bedrijf het goed doet op het gebied van duurzaamheid. Verdiep je dus in het bedrijf waar je solliciteert. Zo kom je goed beslagen ten ijs.

Duurzaamheid heeft de toekomst

Het milieu wordt steeds belangrijker. Het wordt steeds meer noodzakelijk om rekening te houden met het milieu want als we dat niet doen dan gaat het hoe dan ook fout met onze planeet. Het is belangrijk dat klimaatverandering een halt wordt toegeroepen of in ieder geval zo veel mogelijk wordt teruggedrongen. Bedrijven die zich daarvoor inzetten dienen als voorbeeld voor andere ondernemers die misschien nog de illusie hebben dat het allemaal wel mee gaat vallen met de negatieve gevolgen voor de aarde.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws