like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Windleaf maakt windenergie op bijna elke plek mogelijk

Van: op 27 november 2016

windleaf windchallengeWindchallenge bouwde de The Windleaf, een nieuw type windturbine die het mogelijk maakt om met wind heel lokale energievoorziening te realiseren. De lichtgewicht kleine wind turbine is speciaal ontworpen voor de bebouwde omgeving.

Voor het ontwerp van de molen zijn een aantal aspecten direct uit de natuur geleend. Zo draaien de bladen met de wind mee, net zoals bladeren aan een boom. Daarnaast is er op de bladen een silencer profiel aangebracht. Dat zorgt voor de stille werking van The Windleaf. Uilen gebruiken dezelfde techniek om zo fluisterstil prooien te benaderen. Dankzij deze techniek verdwijnt op 10 meter afstand het geluid van de molen tegen het achtergrondgeluid.

Met de gepatenteerde bladkanteling zet The Windleaf de nieuwe standaard voor lokale energie opwekking. Zeker in de nacht en tijdens de donkere herfst- en wintermaanden, ofwel de perfecte aanvulling op zonnepanelen. De bladkanteling die bij grote windsnelheden plaatsvindt is uniek voor kleine windmolens. Dankzij deze techniek kan de molen ook in de zwaarste herfststormen blijven draaien.

De molens zijn de afgelopen jaren door en door getest in de praktijk en hebben zich ruimschoots bewezen, ook in de zwaarste herfststormen. Nu de molen verder is doorontwikkeld wordt kan The Windleaf in grotere aantallen worden geproduceerd en kan het vizier ook op buiten de landsgrenzen worden gericht. Met als eerste stap Denemarken.

De Windleaf heeft een diameter van 1,70 meter, een vermogen van 0,7 Kw en kan windkracht 9 doorstaan. De prijs is vanaf € 3280,- Kijk voor meer informatie op windchallenge.com

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws 

Reacties: (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Gerrit Walch schreef:

  gaarne bron dba vermelden

 2. bert schreef:

  Maar,.. wat betekent maximaal windkracht 9.. Betekent dat dat de molen t/m kracht 9 energie produceerd.. EN boven de 9 zichzelf uit bedrijf steld.. Of moet je hem dan naar beneden halen (in de storm).. EN gaat hij anders kapot.. Dat zou natuurlijk niet kunnen omdat er altijd wel eens 10 is,, Dus zal het het 1e wel zijn. Maar rustig slapen zonder zorgen is vanaf aanschaf van de molen vanaf windkracht 8 wel voorgoed voorbij dan..

 3. bert schreef:

  Op grnod van feiten betreffende feitelijke windhoeveelheden in bebouwd gebied (woonwijken indorpen, steden) kan het nooit echt interessant zijn kwa financiele netto-opbrengst. Wind gaat bij bebouwing dwarrelen en valt gewoon weg.
  En dan moet het ook nog in combinatie met eigen batterij opslag.. Energie dat slechts op commando van de wil van de wind waait is niet serieus te nemen. Behalve als het aan opslag gecombineerd is.. Maar dat maakt het financiel plaatje nog minder realistisch t.o.v. alternatieven. Maar het kan wel een leuke eigen hobby zijn.. EN in combinatie met de NEP-kosten inclusief al die megabelastinggelden op stroom.. kom je misschien een heel eind.. Op de juiste plaats, aan de kust. Bovenop een flat van 20 verdiepingen..

 4. Molinero schreef:

  Helaas niet geschikt voor mijn woonplaats aan de kust waar windkracht 10 toch echt eens in de paar jaar voorkomt! Het vermogen is voor de genoemde prijs ook wel erg mager.

 5. Dirk Andelhofs schreef:

  Bij het berekenen van de opbrengst van deze kleine windturbines gaat men er steeds van uit dat de gemiddelde windsnelheid 6m/s is. Deze windsnelheden vind je (op lage hoogte) alleen direct aan de kust. In het binnenland ligt de gemiddelde windsnelheid eerder in de buurt van 4m/s, waardoor de opbrengst meer dan halveert tot zo’n 400 KWh/jaar. Niet voor niks dat men richting Denemarken kijkt, waar de gemiddelde windsnelheid een stuk hoger is.

 6. erik schreef:

  hmm, lijkt me niet zo interessant. Een grote turbine (3000kW) kost 3 miljoen euro, dus per kW 6x efficiënter. Zonnepanelen zijn ook ongeveer 3x efficiënter …

 7. Baukelien Franken schreef:

  Mooi aanbod en bijdrage aan de klimaatdoelstellingen!

 8. Jan Juffermans schreef:

  Tot nu toe bleken kleine windmolens helaas bar weinig op te leveren, ondanks ronkende verhalen. Daarom is zeker meer info nodig over de opbrengst in een jaar en op welke plekken, en op welke hoogte. En natuurlijk ook de gegevens over alle energie die in de productie zit en het onderhoud gedurende bijvoorbeeld 25 jaar.

 9. Robbie Deighton schreef:

  Lijkt me zeer duur. Een pak duurder dan zonnepanelen of een aandeel in een grote windturbine.

 10. Sunshine schreef:

  Interessant. Hoe zit het met het laagfrequente geluid wat nadelige gevolgen kan hebben?