like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Hansa Green Tour 2015 naar Samsø

Van: op 13 maart 2015

Hansa Green Tour 2015 naar SamsoDe Hansa Green Tour is een jaarlijks evenement waarbij de deelnemers met milieuvriendelijke auto’s een route door Noord Europa rijden om duurzame technologie te promoten en te leren van ‘best practises’ in Duitsland en Denemarken maar vooral ook om te netwerken met elkaar en met partners op de route.

Dit jaar start de tour op woensdag 3 juni bij het Provinciehuis van Drenthe in Assen. Het provinciehuis is grondig gerenoveerd waarbij talloze maatregelen genomen zijn om het pand te verduurzamen.

Na de start in Assen gaat de tour naar het nieuwe windpark van Eneco in Delfzijl. Alle duurzame stroom die daar wordt opgewekt gaat straks naar het nieuwe datacenter van Google dat nu wordt gebouwd.

Vanuit Delfzijl gaat de tour verder naar Duitsland waar o.a. het nieuwe Energy Experience Center in Aurich en Zentrum Zukunft van EWE zullen worden bezocht. Welke gevolgen heeft de Energiewende in Duitsland voor decentrale energieopwekking thuis? Zal het ons lukken om daar met een elektrische auto’s de verlichting en verwarming van het gebouw aan te doen?

Op de 2e dag staat een bezoek aan de indrukwekkende Mercedes fabriek in Bremen op het programma en zal een verbindingsetappe gereden worden naar Sønderborg in Denemarken voor een netwerkavond met CLEAN, het grootste landelijke cleantech cluster in Denemarken. Onderweg kan o.a. gebruik gemaakt worden van superchargers van Tesla om snel bij te kunnen laden.

De Hansa Green Tour eindigt op het eiland Samsø, internationaal rol model voor de transitie naar hernieuwbare energie. Binnen een tijdsbestek van 10 jaar is het eiland zelfvoorzienend geworden middels uitsluitend nog lokaal opgewekte duurzame energie. Hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben is het onderwerp van het programma op de laatste dag. Het belooft weer een zeer interessante en inspirerende netwerkreis te worden!

Ook meerijden met de Hansa Green Tour 2015 naar Samsø?  Schrijf dan nu in op www.hansagreentour.com/nl

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws