like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Ken jij de duurzame leider in jezelf?

Van: op 10 september 2019

cocasa live

Herken je dit? Je wordt best moe van al die berichten met de strekking ‘het gaat niet goed met de aarde’, ‘de wereld staat in brand’, de bijen sterven uit’, ‘het ijs smelt steeds sneller’? Maar je maakt je ook zorgen, want door de complexiteit van alles weet je niet meer wat je zelf het beste kunt doen om positief bij te dragen. 

Het kan best ingewikkeld voelen om je eigen weg te vinden naar een persoonlijke en relevante positieve bijdrage. Het lijkt een bijna onmogelijke opgave, zoveel groter dan jezelf, om de ecosystemen in de wereld weer gezond te krijgen. Sommige mensen halen hun schouders op en proberen het zo allemaal te relativeren. Of leggen de verantwoordelijkheid bij 'het bedrijfsleven' of 'de politiek'. Want wat je als individu doet heeft toch weinig invloed? Begrijpelijke reacties. Maar jouw handelen kan wel degelijk verschil maken. Zoek jij de kracht in jouw eigen bewuste keuzes, in wat je zelf kunt doen?

Tijdens de eerste editie van CoCasa Live krijg  je handvatten om je voor een duurzame wereld in te zetten. Daarmee verstevig jij jouw besluit om wél bij te dragen aan de groene (r)evolutie. Het programma helpt je om de problematiek positief en versimpeld te benaderen. De inhoud is toepasbaar op elke context, dus ook op jouw dagelijkse realiteit.

We gaan op zoek naar antwoorden door vanuit drie perspectieven te kijken; mondiaal, lokaal en individueel.

Mondiaal perspectief

Eerder dit jaar publiceerde de VN het veelbesproken IPBES rapport met een mondiale assessment rondom biodiversiteit en ecosystemen. Wat waren de belangrijkste conclusies; wat zijn de uitdagingen waar we voor staan en waarom is het nog niet te laat om het verschil te maken?

Lokaal perspectief

Elke grote beweging is klein gestart. Zo zijn er prachtige voorbeelden van initiatieven die vanuit het lokale perspectief wereldwijd positief bijdragen. Laat je inspireren door het verhaal van Retuna: een duurzaam initiatief uit Zweden.

Individueel perspectief

We helpen jou bij het vinden van je eigen invloed. Hoe ziet jouw ideale wereld er uit? Waartoe wil je jezelf uitdagen, wat geeft jou een goed gevoel? Welke zaken kun en wil je nu al integreren in je eigen leven, in je (werk)omgeving? The Good Life Goals bieden een vertaling van de Sustainable Development Goals voor het individuele handelen en hiermee gaan we dan ook direct aan de slag.

Deze dag is bedoeld voor beleidsmakers en beïnvloeders, je hoeft niet in de duurzame sector werkzaam te zijn (maar het mag natuurlijk wel). In feite is deze dag voor iedereen die er voor open staat om positief bij te dragen aan een wereld met gezonde ecosystemen.

CoCasa Live vindt plaats op 11 november in Amsterdam. Kijk hier voor meer informatie.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws