like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Tilburg University lanceert Sustainability Factory

Van: op 6 februari 2020

Collegevoorzitter Koen Becking van Tilburg University heeft op 3 februari de Sustainability Factory gelanceerd: een ‘green office’ van de universiteit dat initiatieven van studenten en medewerkers stimuleert. Ook ondertekende hij een document waarmee de universiteit zich committeert aan het integreren van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties in de universiteit.

De Sustainability Factory begeleidt de uitwerking van het universitaire Sustainability Plan 2019-2021, betrekt studenten en medewerkers daarbij en steunt initiatieven van de werkvloer samen met een team van studentmedewerkers en vrijwilligers. Bij de lancering maandag werd een themaweek gestart rond het thema Inclusiviteit op de campus.

Tilburg University heeft zich aangesloten bij SDG Nederland, een groeiende beweging van ruim 600 bedrijven, maatschappelijke organisaties, jongerengroepen, gemeenten, financiële instellingen, onderwijs- en kennisinstellingen en burgerinitiatieven. Allemaal dragen ze bij aan het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen gesteld door de VN.

Tilburg University draagt als mens- en maatschappij-universiteit al op verschillende manieren bij aan de SDG’s in onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. Zo is het nieuwe onderwijsgebouw CUBE duurzaam gebouwd en werd onlangs het Zero Hunger Lab gelanceerd, dat data scienceaanwendt voor het duurzaam verhelpen van honger in de wereld. Tegelijk erkent de universiteit dat de urgentie van duurzame ontwikkeling groot is en grotere bewustwording en meer actie noodzakelijk.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws