like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Update over de elektrische auto

Van: op 24 november 2015

tesla sDoor elektrisch te rijden kun je een steentje bijdragen aan duurzaamheid in Nederland. Voordelen van elektrische auto’s zijn bijvoorbeeld dat ze stil zijn en geen uitlaatgassen hebben. Het grootste duurzame voordeel is dat ze bijna tot geen gebruik maken van fossiele brandstoffen. Het helemaal geen gebruik maken zal gerealiseerd kunnen worden als er genoeg energie van windmolens en zonnepanelen beschikbaar is. Welke economische voordelen kan het rijden in een elektrische auto jou opleveren? En met welke meest verkochte auto kun je het langst rijden zonder op te hoeven laden?  Wijkopenautos.nl zocht het voor je uit en beantwoordt deze vragen in hun magazine met het item ‘7 wetenswaardigheden over elektrische auto’s in Europa’. Wij vertellen je er alvast een paar.

Een van de weetjes gaat over de meest verkochte elektrische auto’s in 2015. Dit zijn de Nissan Leaf, Renault ZOE en Tesla Model S. De actieradius van 502 kilometer van de Tesla is het hoogst. Dit is de beste actieradius van alle elektrische auto’s. Er zijn dan ook 8.783 van deze auto’s verkocht in 2014. Wil jij eigenaar worden van deze Tesla? De vraagprijs start bij € 66.200, inclusief accu. Als je zo’n Tesla koopt kun je in Nederland profiteren van een aantal voordelen. Zo hoef je geen wegenbelasting te betalen en is de auto vrijgesteld van BPM tot en met 2017. In andere landen gaan ze verder dan het geven van puur economische stimuleringsmaatregelen. Zo laat Noorwegen bestuurders van elektrische auto’s toe op de bus- en trambaan. Dit kan vooral in spitstijden een flinke tijdsbesparing opleveren.

Fairphone 3_Staring lady

Sta je open voor het aanschaffen van een elektrische auto, maar vraag je je af of er genoeg oplaadpunten zijn? De Europese Commissie schenkt veel aandacht aan het realiseren van voldoende oplaadpunten en de stekkers die gebruikt worden in de oplaadpunten. Alle lidstaten moeten voor eind 2015 de combostekker als standaard hebben. In Nederland zijn er 7.121 openbare oplaadpunten, waarvan er 1.300 in Amsterdam zijn. Deze oplaadpunten vind je gemakkelijk via diverse apps die er op de markt zijn. Dit en andere weetjes vind je uitgebreid terug in het magazine.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Reacties: (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Lex schreef:

    Bijna geen duurzame energie???

    De productie van dergelijke auto’s is niet meegerekend daarin?

    Grote vraag is natuurlijk niet wat kost zo’n auto maar hoeveel energie is gemoeid met de productie hiervan en hoeveel energie met het gebruik en recycling v.d accu bijvoorbeeld i.v.m. conventionele auto’s