stemwijzer kieswijzer gemeenteraadsverkiezingen 2018

Zoek je stemwijzers voor de tweede kamerverkiezingen 2021? Kijk dan hier.

Op 21 maart werden de gemeenteraadsverkiezingen 2018 gehouden en veel gemeentes boden een eigen stemwijzer of kieswijzer.  Duurzaamnieuws.nl houdt een overzicht bij van de wijzers van verschillende aanbieders en geeft een link naar de uitslagen.

De bekendste daarvan zijn Mijnstem.nlKieskompas en Stemwijzer.nl. We geven een overzicht per gemeente, en voor wie de landelijke politiek als leidraad wil nemen is er een overzicht van nog werkende sites van de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Op de website van de Kiesraad kun je terecht voor algemene informatie over de gemeenteraadsverkiezingen.

Als het gaat om duurzaamheid spelen er in veel gemeentes zaken als het plaatsen van windmolens voor het opwekken van windenergie, het plaatsen van zonnepanelen en het verlenen van subsidies voor isolatie en aardgasvrij verwarmen.


Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen 2018 vind je hier.

Stemhulpen en kieswijzers 2018 per gemeente

[ update 22 maart ]

A
B
C
D
E
G
H
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
W
Z
Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws