like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Harry Hummels eerste hoogleraar Sociaal Ondernemerschap

Van: op 24 maart 2016

harryhummelsProfessor Harry Hummels is per 1 mei 2016 benoemd tot hoogleraar Sociaal Ondernemerschap aan de Utrecht University School of Economics, faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie. Daarmee heeft Utrecht een primeur: de leerstoel is de eerste op het gebied van Sociaal Ondernemerschap in Nederland. Hummels gaat in Utrecht aan de slag met het nieuwe onderzoekstraject internationale innovatie in de waardeketen, waarbij een start wordt gemaakt met de waardeketen van cacao. Zijn leerstoel is mede mogelijk gemaakt door Tony’s Chocolonely en ABN AMRO.

Hummels is momenteel hoogleraar Ethics, Organisations and Society aan de Universiteit Maastricht en houdt zich onder meer bezig met de reflectie op het waarden gedreven handelen in het bedrijfsleven, de financiële sector en de samenleving.

Vraag Offerte aan

Harry Hummels: “Sociaal ondernemers kunnen echt het verschil maken en met hun aanpak bijdragen aan een meer sociale, maatschappelijke en milieuvriendelijke samenleving. Het is belangrijk om hierin de hele waardeketen te betrekken. Ik zie er enorm naar uit om binnen het Social Entrepreneurship Initiative van de Universiteit Utrecht een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van nieuwe kennis over ondernemingen en hun maatschappelijke kansen, uitdagingen en verantwoordelijkheden.”

Utrecht University Social Entrepreneurship Initiative
De benoeming van Hummels past in de ambitie van de Universiteit Utrecht om aan de hand van het Utrecht University Social Entrepreneurship Initiative (SEI) serieus werk te maken van sociaal ondernemerschap. Het SEI geeft sociaal ondernemerschap een eigen en herkenbare plek binnen het onderwijs, stimuleert en faciliteert multidisciplinair onderzoek en creëert en deelt kennis, waarde en toepassingen in samenwerking met externe partners .

Social Entrepreneurship Festival in Utrecht
Van 7 t/m 13 april vindt aan de Universiteit Utrecht voor de eerste keer het Social Entrepreneurship Festival plaats; een creatieve broedplaats voor (sociaal) ondernemers, wetenschappers, investeerders, studenten en beleidsmakers. Hummels vertegenwoordigt de Universiteit Utrecht tijdens dit festival op het European Social Business Forum op 12 april in Tivoli Vredenburg.

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws