Nieuwsoverzicht duurzame maatschappij

Wie is de echte Pieter Omtzigt?

Pieter Omtzigt trekt veel stemmen volgens de peilingen. Maar welke Pieter Omtzigt is dat? Daar is nog steeds geen duidelijkheid over. Sterker, dat wordt alleen maar vager met elke wijziging van zijn koers, of is dat met elke breuk met eerdere beloftes?

De Kleine Aarde bestaat 50 jaar

De Kleine Aarde in Boxtel bestaat 50 jaar. Het centrum voor duurzaamheid is een icoon in de Nederlandse groene wereld en heeft hele generaties de weg gewezen naar een duurzamere manier van leven. Museum Boxtel organiseert er nu een expositie over.

Uitstoot van rijken nog hoger dan gedacht, ook in arme landen

Het verschil tussen de uitstoot van rijken en armen in landen zelf is nu groter dan de verschillen in uitstoot tussen landen, zo blijkt uit nieuwe gegevens. Die bewijzen opnieuw dat de kloof tussen de vervuilende elite van rijken over de hele wereld en de relatief lage emissies onder de rest van de bevolking verder toeneemt.

2022 het jaar van ontmenselijking

Na WOII hebben we een samenleving gebouwd op grote idealen: nooit meer oorlog, democratische besluitvorming en welvaart voor iedereen. Het was een tijdperk van menselijkheid. Maar in 2022 zette de ontmenselijking onontkoombaar in.