
Zeven strategieën om de wereld te veranderen
Een boek over winnende strategieën, geschiedenis en theorie voor een nieuwe generatie activisten, voor een positieve afsluiting van het jaar.

Je woning goed verzekeren: hoe doe je dat?
Niet zelden kiezen mensen een woonverzekering die veel risico’s lijkt te voorkomen, maar die misschien helemaal niet aansluit op hun woonsituatie.

Duurzaamheidsprincipes bouw: hand in hand met duurzame lastechnieken
Duurzaam bouwen is tegenwoordig één van de belangrijkste overwegingen in de bouwsector. Het streven naar een milieuvriendelijkere en energie-efficiëntere bouwpraktijk is van cruciaal belang.

Duurzaamheid in bedrijfsvoering: groene energie en ethiek in de amusementssector
Het concept maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat vol in de belangstelling van het bedrijfsleven. Ook binnen de amusementssector is dit steeds vaker onderwerp van gesprek.

Coronavirus mutaties: BA.2.86 maakt Nederland weer ziek, JN.1 komt er ook aan
Een nieuwe subvariant van COVID-19 met de naam Eris EG.5 neemt ook in Europa toe, nadat deze eerder dit jaar voor het eerst werd geïdentificeerd.

Zo bepaal je wat de juiste vorm van financiering voor jouw bedrijf is
Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, helpen wij je in deze tekst te bepalen wat de juiste financiering voor je bedrijf is.

Kernlobby laat jongeren procederen om kernenergie groen te noemen
Een Zweedse tiener en een Nederlandse rechtenstudent, gesteund door de kernlobby, zijn toegelaten bij het hoogste gerechtshof van Europa om kernenergie in de EU-taxonomie voor duurzame financiering te verdedigen.

Consument kiest steeds vaker voor de duurzaamste optie
Cijfers laten zien dat consumenten steeds vaker letten op de duurzaamheid van een product en aanbieder.

Blue Band Roombeter wint Gouden Windei 2023
Blue Band Roombeter van producent Upfield is door Nederlandse consumenten gekozen als meest misleidende voedselproduct van 2023. Blue Band wint daarmee het Gouden Windei van voedselwaakhond Foodwatch.

Kan de steenbatterij met TPV het energieprobleem oplossen?
Een van de meest simpele vormen van energieopslag is het opslaan van energie als warmte in steen middels TPV, en dat idee is nu een nieuw project rijker.

De laatste ontwikkelingen rond COVID 19: de BA.2.86 variant
Update: de laatste maatregelen en ontwikkelingen rond het coronavirus en covid-19, herkomst, besmettingen, immuniteit, vaccin en medicatie.

Waarom de waarden van een B Corp belangrijk zijn voor een duurzamere wereld
Steeds vaker proberen bedrijven in Nederland een gecertificeerde B Corp status te krijgen. Met oog op een betere wereld is dat hartstikke goed nieuws.

Bouwcontainers en milieubewustzijn: Een win-win combinatie
Bouwcontainers zijn een essentieel onderdeel van elk bouwproject. Ze bieden een praktische oplossing voor afvalbeheer op de bouwplaats.

Hoe slimme auto’s een gevaar vormen voor jouw cyberveiligheid
Ondanks de voordelen heeft de slimme auto ook nadelen voor het milieu en een ander groot mogelijk probleem is cybercriminaliteit.

Hoe welkom zijn nieuwe medicijnen als semaglutide voor welvaartsziekte obesitas?
De komst van medicijnen als semaglutide stelt ons medisch-ethische kompas op de proef. Is het wel goed om de welvaartsziekte obesitas met medicijnen te lijf te gaan?

Klimaattop eindigt met begin van het einde van fossiel, op papier
De woorden staan in de slotverklaring van de klimaattop COP28: landen worden opgeroepen om geleidelijk weg te gaan van fossiele brandstoffen in het energiesysteem. 'Op of rond 2050' zouden we dan rond nul moeten uitkomen.

Dagboek: de laatste dagen van COP28
Tijdens de tweede week van de klimaattop schrijft GroenLinks-Europarlementariër en delegatielid van het Europees Parlement Bas Eickhout tijdens de COP28 een dagelijkse update over de gang van zaken en meest recente ontwikkelingen in de onderhandelingen.

De wereld van deeltijdopleidingen
Als je al een drukke baan hebt maar toch je kennis wilt uitbreiden, is een deeltijdopleiding misschien wel de perfecte oplossing voor jou.

Hoge concentraties PFAS aangetroffen in cosmetica
Schoonheidsproducten bevatten vaak hoge concentraties PFAS, varianten van de stoffen die in Zwijndrecht tot veel bezorgdheid leiden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in de Verenigde Staten.

Het belang van duurzame en verantwoorde katoenproductie voor kleding
Het is steeds belangrijker geworden om te kiezen voor duurzame en verantwoorde katoenproductie. In dit artikel zullen we bespreken waarom dit zo belangrijk is en welke voordelen het biedt.

Regionale brede welvaart verder toegenomen
De kwaliteit van leven zoals we die nu in Nederland kennen, de brede welvaart ‘hier en nu’, is hoog, maar deze is niet gelijk verdeeld over gemeenten. Over de periode 2015-2022 is de brede welvaart doorgaans toegenomen.

Steeds meer kantelpunten versnellen de klimaatverandering: Tipping Point Report
De gevolgen van kantelpunten of tipping points die klimaatverandering versnellen, kunnen veel ingrijpender en langduriger zijn dan de gevolgen van corona.

FAO: 10 biljoen dollar schade door verborgen kosten in de agrarische sector
FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, heeft met de marktgegevens van 154 landen berekend wat de verborgen kosten van ons voedsel zijn. Die bedragen maar liefst 10 biljoen dollar per jaar.

Duurzaamheid in de horecakeuken: zo pas je het toe!
Het gaat tegenwoordig niet alleen maar om de sfeer en de kwaliteit van het voedsel, maar ook om hoe de horecazaak omgaat met duurzaamheid.

Sellafield lekt als een mandje, nucleair risico voor Nederland
Sellafield, de gevaarlijkste nucleaire locatie van Europa, lekt steeds harder uit een enorme silo met radioactief afval.

Wat heeft meer impact: geen kerstboom of een vega-kerstdiner?
We maken (voedsel)keuzes en hun klimaatimpact inzichtelijk. Juist zodat je daardoor zelf afwegingen kan maken, en dus ook van sommige dingen extra kan genieten zonder je er onnodig slecht over te voelen. Dus geen zorgen, er zijn nog genoeg manieren om duurzaam van kerst te genieten.

COP28: Voorzitter ontkent klimaatwetenschap, oproep tot aftreden
De voorzitter van Cop28, Sultan Al Jaber, heeft beweerd dat er "geen wetenschap" is die aangeeft dat uitfasering van fossiele brandstoffen nodig is om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5C.

Uitstoot blijft stijgen en cijfers kloppen niet, laten satellietgegevens zien
Uit satellietgegevens blijkt dat veel landen en bedrijven geen nauwkeurige cijfers geven van hun uitstoot van broeikasgassen, terwijl ze dat wel verplicht zijn sinds Parijs 2015.

Voeding uit de fabriek moet gezonder, dat kan ook
Ultra processed food, of UPF, waar de schappen vol van liggen, zou ongezond zijn. Is dat zo, en komt dat door bewerken, of door wat erin zit? Huib Stam zocht het uit.

Zo denkt Nederland over klimaatverandering
Wat Nederlanders denken en doen in relatie tot de klimaatverandering en de energietransitie staat centraal in de publicatie Klimaatverandering en energietransitie: opvattingen en gedrag van Nederlanders in 2023 van het CBS.