
Inflatie omlaag, maar welke inflatie? Toveren met cijfers
Inflatie is een toverwoord, letterlijk. Of die nu omhoog of omlaag gaat, inflatie lijkt elk economisch probleem te verklaren. Maar we worden daar continu bij misleid. Want de ene inflatie is de andere niet, maar dat wordt er vaak niet bij vermeld.

Elektrisch rijden duurder gemaakt, hoezo klimaatdoelen?
De financiële steun van de overheid voor elektrisch rijden wordt afgebouwd en de energieprijs lijkt hoog te blijven, waardoor het duurder wordt om elektrisch te gaan rijden.

Investeren in duurzaamheid is geen kansspel
De hele wereld investeert in duurzaamheid en klimaat, geen enkele sector ontkomt eraan. Dat is een goede ontwikkeling, want met klimaatverandering wil je niet gokken. Zelfs in de wereld van de kansspelen is de duurzaamheidsgolf merkbaar.

Militaire klimaatschade begroot op honderden miljarden
Alleen al het Amerikaanse en Britse leger zijn minstens $111 miljard aan herstelbetalingen verschuldigd aan vergoedingen voor militaire klimaatschade en milieuschade, zo berekent een uniek onderzoek.

SCP: Partijen informeren kiezers onvoldoende over gevolgen van keuzes
Partijen geven in hun programma wel aan welke doelen ze nastreven, maar niet wat prioriteit heeft. En dat is gezien de huidige (financiële, ruimtelijke en personele) krapte heel belangrijk.

Waarom is een sterk Employer Brand zo belangrijk?
Wie werk zoekt kan kiezen. Werkgevers moeten daarom aan de bak om in de gunst van nieuwe medewerkers te komen. Een sterk Employer Brand helpt daarbij.

Kieswijzer Klimaat- en energiekieskompas online
Het Klimaat- en Energiekieskompas staat online: klimaat-energie.kieskompas.nl Door 27 stellingen over klimaat en energie in te vullen, komen kiezers erachter hoe hun eigen opinies zich verhouden tot de posities van politieke partijen.

StemWijzer en andere kieswijzers voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023
Stemwijzers Tweede Kamerverkiezingen 2023: het complete en actuele overzicht van kieswijzers, verkiezingsprogramma's en lijsttrekkers.

Hoe kan ik duurzamer leven?
Zonnepanelen zijn ook een hele goede manier van een stuk duurzamer leven en zo wordt dit ook steeds populairder onder de mensen. Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om zonnepanelen aan te schaffen.

Gaten in de kennis zijn het grootste klimaatrisico
De opwarming van de aarde gaat veel sneller dan tot nu toe werd aangenomen en het klimaatrisico is nog groter dan al gedacht. Dit blijkt uit onderzoek onder leiding van James Hansen, de Amerikaanse wetenschapper die de wereld voor het eerst heeft gewezen op het broeikaseffect.

Dit is waarom het uitbesteden van facturatie slim is, ook voor ZZP’ers
Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat je klanten hun facturen op tijd betalen. Gelukkig is er een oplossing die je leven als ZZP'er een stuk gemakkelijker kan maken: factoring.

LED Lijnverlichting is het alternatief voor traditionele TL verlichting
Met de opkomst van LED-technologie zijn we overgestapt van de traditionele gloeilampen en TL-verlichting naar efficiëntere, duurzamere en milieuvriendelijkere verlichtingsopties.

Gaat natuurlijke waterstof de energietransitie redden?
Natuurlijke waterstof ligt gewoon onder onze voeten te wachten om geoogst te worden. Kan het de energietransitie op tijd redden?

Duurzaam vervoer op oude dag
Voor mensen die minder goed ter been zijn neemt de vrijheid vaak al snel af. Gelukkig zijn voor hun vervoer hele mooie en ook duurzame oplossingen.

Wegwerp wetgeving
De Tweede Kamer heeft op de valreep voor het verkiezingsreces een tweetal moties aangenomen die het verbod op de wegwerpbeker terugdraaien dat per 1 januari 2024 in zou gaan.

Wat biologische thee doet om je goed te voelen
Kille en donkere dagen vragen vaak om een warme opkikker. Een mooie biologische thee doet dan net wat extra om je goed te voelen. Niet alleen de pure smaak zorgt daarvoor. De hele beleving, de aandacht, en ook het effect op gezondheid en milieu doen daaraan mee.

Kernenergie is en blijft niet nodig
Kernenergie is opeens een twistpunt. Timmermans verdedigt als enige dat het niet zinvol is, omdat Nederland te klein en te dicht bevolkt is, omdat het te duur zal worden en te lang duurt voordat het gerealiseerd kan worden.

Zo maken kippenveren waterstof duurzamer
Kippenveren blijken een prima grondstof voor hoogwaardige membranen in brandstofcellen, hebben Zwitserse onderzoekers ontdekt. Dat spaart miljoenen tonnen afval uit, en het maakt de productie van waterstof milieuvriendelijker.

Ultrabewerkt voedsel blijkt net zo verslavend als tabak
Toegevoegde vetten en geraffineerde koolhydraten maken voedingsmiddelen even verslavend als tabak voor rokers. Deskundigen roepen op tot meer beperkingen voor zo'n ultrabewerkt voedsel vanwege de potentieel verslavende werking en de link tussen dit type etenswaren en obesitas.

Hoe duurzaam eten voordeliger kan zijn
Met de seizoenen eten is naast goed voor het klimaat ook goed voor je portemonnee. Maar ook zonder met de seizoenen te eten, kan duurzaam eten voordeliger zijn.

Kosten, tekorten aan grondstoffen en personeel remmen duurzaamheid en innovatie
Ruim de helft van de bedrijven ervaart negatieve invloed van gestegen kosten voor energie, driekwart kampt met krapte op de arbeidsmarkt, en bijna de helft met grondstoftekorten. Duurzaamheid en innovatie-inspanningen van bedrijven staan daardoor onder toenemende druk.

Elektrisch autorijden: met deze kosten moet je rekening houden
Hoewel de aanschafprijs van een nieuwe of tweedehands EV (Elektrisch Voertuig) nog altijd vrij hoog is, ben je op lange termijn vaak goedkoper uit dan met een benzineauto.

Verliest de democratie van Omtzigt en Yeşilgöz?
Tijdens het eerste verkiezingsdebat, dat van Collegetour zondagavond, werd één ding al snel duidelijk: de democratie kan wel eens de grote verliezer van de komende verkiezingen worden, samen met duurzaamheid en klimaat.

Kun je zomaar je cv-ketel omruilen voor een warmtepomp?
Kun je echt zomaar je cv-ketel door een warmtepomp vervangen of komt er meer bij kijken? En kun je er subsidie voor krijgen? Lees verder.

4 manieren om je woning te verduurzamen
Bij het optimaliseren van de duurzaamheid van onze huizen, kunnen we zowel het milieu helpen beschermen als onze eigen kosten voor energie en onderhoud verlagen.

Groot deel van de bedrijven bezig met verduurzamen
Het merendeel van de bedrijven (82 procent) heeft dit jaar maatregelen genomen om hun bedrijfsvoering duurzamer te maken. Vorig jaar was dit 79 procent van de bedrijven.

CO2 uitstoot blijft stijgen, 2023 naar nieuw record
De wereldwijde uitstoot van broeikasgassen blijft maar stijgen. 2023 zal op basis van de cijfers tot nu toe een nieuw record bereiken. Dat blijkt uit onderzoek van het Noorse klimaatbureau Cicero.

NAVO doelstelling van 2% BBP leidt tot sterke stijging fossiele uitstoot
De doelstelling van de NAVO, om alle leden minimaal 2% van hun bruto binnenlands product aan defensie te laten besteden, zet het halen van de klimaatdoelen verder onder druk en sluist miljarden naar de wapenindustrie, geld dat ook aan het bestrijden van klimaatverandering kan worden besteed.

Duurzame stroom en wateropslag met drijvende zonnepanelen
Duurzaam stroom opwekken én water besparen? Daar heeft Golfbaan De Texelse een oplossing voor bedacht, met de aanleg van twee waterbassins waarop honderden zonnepanelen zijn geplaatst.

Zorgwoning maakt mantelzorg eenvoudiger
Mantelzorg wordt een stuk eenvoudiger als zorgverlener en -ontvanger dicht bij elkaar wonen. Een zorgwoning kan dat mogelijk maken.