Het laatste nieuws
- Britten gaan experimenteren met de atmosfeer, ondanks risico’s7 mei 2025 - 18:26
- Overshoot Day: Voetafdruk Nederland kleiner dan gedacht3 mei 2025 - 10:06
- Peilingen: NSC verdampt, Wilders’ PVV zinkt weg, brede linkse winst30 april 2025 - 08:00
- Giftige chemie, die andere bedreiging van de wereld28 april 2025 - 10:55
- Rechtbank: Gemeenten mogen fossiele reclame verbieden25 april 2025 - 11:32
Nu in Inzicht
- Groene groei is een sprookje, trap er niet in4 mei 2025 - 15:04
- De toekomst wordt beter met geld dat duurzaam werkt26 april 2025 - 08:00
- De toekomst van voedsel groeit lokaal18 april 2025 - 09:27
- Plannen smeden voor een duurzame toekomst, voor als de tijd rijp is12 april 2025 - 06:00
Fiets je duurzame maaltijd bij elkaar en help zo de natuur
/in Nieuws/door redactieMet deze fietsroutes kun je een duurzame maaltijd bij elkaar fietsen van lokale producten die bijdragen aan biodiversiteit, boer en teler.
Nieuwe gentechnieken dreigen buiten regelgeving te vallen
/in Nieuws/door IPSNieuwe gentechnieken zouden het voedselsysteem duurzamer kunnen maken, maar vallen buiten de huidige wetgeving wat regulering onmogelijk maakt. Dat is een groot risico, vinden milieuorganisaties.
We mogen de toekomst van ons voedsel niet aan de grote bedrijven overlaten
/in Inzicht/door IPSDe controle over voedselketens dreigt zich te concentreren bij enkele grote bedrijven, met rampzalige gevolgen voor voedselzekerheid, gelijkheid én milieu.
Webinar: De proteïnetransitie laten slagen
/in Overige/door redactieDinsdag 13 april om 13.00 uur, presenteert WUR een nieuw webinar met innovatieve oplossingen om de eiwittransitie te laten slagen.
Generatie Z vraagt om meer alternatieve proteïnes
/in Nieuws/door redactieWelke alternatieve proteïnebron wint, technologie-gedreven leveranciers van ingrediënten zullen de winnaars van de next-gen eiwitten zijn.
Markt voor alternatieve eiwitten groeit enorm
/in Nieuws/door redactieDe markt voor alternatieve eiwitten groeit naar verwachting tegen 2035 naar een waarde van tenminste 245 miljard euro.
Webinar: plantaardige producten maken ‘die werken…’
/in Nieuws/door redactieIn de Webinar Series Future of Food, bespreken WUR-experts en partners van de ReThink Protein Challenge maandelijks de uitdagingen en kansen binnen de eiwittransitie. Op donderdag 25 maart om 14.00 uur zal Unilever haar baanbrekende werk om verbeterde plantaardige producten te maken presenteren. Top Experts Unilever gastsprekers bij Webinar De eerste spreker is René Draaisma. […]
Wetenschappers willen verplichte invoering Nutriscore
/in Nieuws/door redactieDe Europese Commissie moet bewijzen dat ze de strijd tegen ongezonde voeding ernstig neemt en de Nutri-Score in heel Europa verplicht stellen
Eerste team-selectie ReThink Protein Challenge’2
/in Nieuws/door redactieWoensdag 3 maart worden de 30 teams bekendgemaakt die hun plannen om 9 miljard mensen van alternatieve eiwitten te voorzien, mogen uitwerken.
Een op drie zoetwatervissen wordt met uitsterven bedreigd
/in Nieuws/door IPSZoetwatervissen worden op grote schaal bedreigd. Maar ze zijn van cruciaal belang voor de voedselzekerheid van 200 miljoen mensen.