Het laatste nieuws
- Inzameling e-waste groeit snel29 juni 2025 - 09:25
- Hergebruikt plastic lekt chemische stoffen in water27 juni 2025 - 10:19
- Ingrid Robeyns ontvangt Stevinpremie voor onderzoek naar ongelijkheid27 juni 2025 - 09:55
- Somo: auto-industrie niet in crisis, frustreert klimaatbeleid26 juni 2025 - 10:01
- Alles wordt schaars in Nederland, moet nieuwe keuzes maken25 juni 2025 - 09:35
Nu in Inzicht
- Hoe de agro-lobby gezonde landbouw de grond in boort23 juni 2025 - 11:10
- Het leven is te duur, maak de toekomst gratis17 juni 2025 - 10:20
- Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
- De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08
- Hoe de smaak van melk met cultuur verbonden is1 juni 2025 - 10:38
Hoe groot moet je tuin zijn om er van te kunnen eten?
/in Inzicht/door redactieHoeveel vierkante meter land je per persoon nodig hebt om qua voedsel zelfvoorzienend te worden? Dat is opvallend weinig, zo blijkt.
We krijgen te veel PFAS binnen via voedsel en drinkwater
/in Nieuws/door redactieWe krijgen te veel PFAS binnen via voedsel en drinkwater, blijkt uit recent onderzoek van het RIVM. Dat kan problemen voor de gezondheid geven.
Aankondiging Finalisten ReThink Protein Challenge’2
/in Nieuws/door redactieNa de eerste selectieronde strijden 30 briljante teams in de Protein Challenge om een kans om te schitteren in de Grand Finale op 25 juni.
Hoe eerlijk is een tomaat, wil nieuw onderzoek weten
/in Nieuws/door redactieNiet alleen in de textielketens, maar ook de arbeidsomstandigheden in andere ketens staan mensenrechten onder druk, zoals in de tomatenketen.
Fiets je duurzame maaltijd bij elkaar en help zo de natuur
/in Nieuws/door redactieMet deze fietsroutes kun je een duurzame maaltijd bij elkaar fietsen van lokale producten die bijdragen aan biodiversiteit, boer en teler.
Nieuwe gentechnieken dreigen buiten regelgeving te vallen
/in Nieuws/door IPSNieuwe gentechnieken zouden het voedselsysteem duurzamer kunnen maken, maar vallen buiten de huidige wetgeving wat regulering onmogelijk maakt. Dat is een groot risico, vinden milieuorganisaties.
We mogen de toekomst van ons voedsel niet aan de grote bedrijven overlaten
/in Inzicht/door IPSDe controle over voedselketens dreigt zich te concentreren bij enkele grote bedrijven, met rampzalige gevolgen voor voedselzekerheid, gelijkheid én milieu.
Webinar: De proteïnetransitie laten slagen
/in Overige/door redactieDinsdag 13 april om 13.00 uur, presenteert WUR een nieuw webinar met innovatieve oplossingen om de eiwittransitie te laten slagen.
Generatie Z vraagt om meer alternatieve proteïnes
/in Nieuws/door redactieWelke alternatieve proteïnebron wint, technologie-gedreven leveranciers van ingrediënten zullen de winnaars van de next-gen eiwitten zijn.
Markt voor alternatieve eiwitten groeit enorm
/in Nieuws/door redactieDe markt voor alternatieve eiwitten groeit naar verwachting tegen 2035 naar een waarde van tenminste 245 miljard euro.