Het laatste nieuws
- Britten gaan experimenteren met de atmosfeer, ondanks risico’s7 mei 2025 - 18:26
- Overshoot Day: Voetafdruk Nederland kleiner dan gedacht3 mei 2025 - 10:06
- Peilingen: NSC verdampt, Wilders’ PVV zinkt weg, brede linkse winst30 april 2025 - 08:00
- Giftige chemie, die andere bedreiging van de wereld28 april 2025 - 10:55
- Rechtbank: Gemeenten mogen fossiele reclame verbieden25 april 2025 - 11:32
Nu in Inzicht
- Groene groei is een sprookje, trap er niet in4 mei 2025 - 15:04
- De toekomst wordt beter met geld dat duurzaam werkt26 april 2025 - 08:00
- De toekomst van voedsel groeit lokaal18 april 2025 - 09:27
- Plannen smeden voor een duurzame toekomst, voor als de tijd rijp is12 april 2025 - 06:00
Voedselrevolutie: hoe Noordoostpolder de wereld kan voeden met precisiefermentatie
/in Nieuws/door redactieAl het eiwit dat we nodig hebben om de wereld te voeden kan worden geproduceerd op een oppervlakte kleiner dan Londen, of het ministaatje Andorra. Een voedselrevolutie te mooi om waar te zijn? Niet volgens RePlanet, de groep die bouwt op precisie fermentatie om het voor elkaar te krijgen.
Te weinig controle op reclame voor ongezonde voeding
/in Nieuws/door redactieConsumenten worden in Nederland onvoldoende beschermd tegen de negatieve invloed van reclames voor voedingsmiddelen. Voedselwaakhond Foodwatch presenteert hierover een nieuw rapport
Ecolabel op voeding werkt: proefpersonen kiezen duurzamer
/in Nieuws/door IPSEcolabels op etenswaren missen hun doel niet. Mensen maken sneller een milieuvriendelijke keuze als een goede ecoscore hen toelacht, stelt onderzoek van de universiteit van Bristol.
Kip kerrie zonder kip, vega koken met Karin
/in Nieuws/door redactieKarin Luiten kookt vega zónder pakjes & zakjes. Ze schreef er nu een boek over. Daarin beschrijft ze ruim 100 makkelijke vegetarische recepten voor elke dag. Zo lekker dat je vlees of vis niet mist.
Startup Challenge helpt om duurzaam voedsel te ontwikkelen
/in Nieuws/door redactieMet de Startup Challenge 2022 daagt het brave new food netwerk zowel innovatieve startups als gevestigde voedselbedrijven uit om samen te werken aan nieuwe oplossingen voor de urgente uitdagingen waar ons voedselsysteem voor staat
De EU verspilt meer voedsel dan het importeert
/in Nieuws/door redactieDe voedselverspilling in de EU is groter dan de invoer ervan. Deze verspilling schaadt de voedselzekerheid in de EU en verhoogt de kosten van levensonderhoud.
Zeewier zit vol vitaminen, maar heeft een imagoprobleem
/in Inzicht/door IPSDoor het hoge gehalte aan vitaminen en mineralen is zeewier een ideale toevoeging aan plantaardige vleesvervangers, maar voor het grote publiek is het eten van zeewier vaak nog een stap te ver.
Minister Schouten LNV censureerde minder vlees-advies in klimaatcampagne
/in Nieuws/door redactieCarola Schouten verbood – in haar rol als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) – het onderwerp vleesvermindering in de klimaatcampagne Iedereen doet wat. Dit blijkt uit overheidsdocumenten in handen van Wakker Dier.
Kunnen verticale boerderijen het voedselprobleem werkelijk oplossen?
/in Inzicht/door redactieZijn verticale boerderijen de oplossing voor het gebrek aan landbouwgrond en water om een groeiende wereldbevolking te blijven voeden? Een uitgebreide reportage met voors en tegens.
Vleesvervangers zijn wel degelijk gezonder
/in Nieuws/door IPSPlantaardige alternatieven voor vlees en zuivel zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid. Dat blijkt uit een samenvatting van 43 verschillende wetenschappelijke studies.