Het laatste nieuws
- Inzameling e-waste groeit snel29 juni 2025 - 09:25
- Hergebruikt plastic lekt chemische stoffen in water27 juni 2025 - 10:19
- Ingrid Robeyns ontvangt Stevinpremie voor onderzoek naar ongelijkheid27 juni 2025 - 09:55
- Somo: auto-industrie niet in crisis, frustreert klimaatbeleid26 juni 2025 - 10:01
- Alles wordt schaars in Nederland, moet nieuwe keuzes maken25 juni 2025 - 09:35
Nu in Inzicht
- Hoe de agro-lobby gezonde landbouw de grond in boort23 juni 2025 - 11:10
- Het leven is te duur, maak de toekomst gratis17 juni 2025 - 10:20
- Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
- De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08
- Hoe de smaak van melk met cultuur verbonden is1 juni 2025 - 10:38
Wanneer komt de kweekvleesboerderij?
/in Nieuws/door redactieEen kweekvleesboerderij produceert vlees op een duurzame manier zonder daar dieren voor te doden. Met hulp en subsidie uit Europa en steun van verschillende partners start in januari 2023 een haalbaarheidsstudie.
Superhefbomen: drie kantelpunten kunnen een doorbraak voor het klimaat vormen
/in Nieuws/door IPSDrie superhefbomen of kantelpunten kunnen een proces in gang zetten dat tot de verhoopte klimaatdoorbraak kan leiden. Dat zegt een nieuwe studie die deze week op het World Economic Forum in Davos is gepresenteerd.
Ook rijst wordt duurzamer
/in Nieuws/door redactieEen nieuwe campagne vraagt meer aandacht voor de grote impact van de rijstteelt op mens en milieu en de noodzaak voor de overstap naar duurzamere teelt. Het ‘SRP Verified’ keurmerk stimuleert consumenten een rol te spelen bij de verduurzaming van rijst.
Europa verdeeld over strengere regels voedselverspilling
/in Nieuws/door redactieEen nieuw onderzoek in de Europese lidstaten brengt in kaart welke landen strenge en wettelijk bindende doelstellingen inzake voedselverspilling promoten of blokkeren. De verspilling van voeding is een oud zeer binnen de EU.
Voedselrevolutie: hoe Noordoostpolder de wereld kan voeden met precisiefermentatie
/in Nieuws/door redactieAl het eiwit dat we nodig hebben om de wereld te voeden kan worden geproduceerd op een oppervlakte kleiner dan Londen, of het ministaatje Andorra. Een voedselrevolutie te mooi om waar te zijn? Niet volgens RePlanet, de groep die bouwt op precisie fermentatie om het voor elkaar te krijgen.
Te weinig controle op reclame voor ongezonde voeding
/in Nieuws/door redactieConsumenten worden in Nederland onvoldoende beschermd tegen de negatieve invloed van reclames voor voedingsmiddelen. Voedselwaakhond Foodwatch presenteert hierover een nieuw rapport
Ecolabel op voeding werkt: proefpersonen kiezen duurzamer
/in Nieuws/door IPSEcolabels op etenswaren missen hun doel niet. Mensen maken sneller een milieuvriendelijke keuze als een goede ecoscore hen toelacht, stelt onderzoek van de universiteit van Bristol.
Kip kerrie zonder kip, vega koken met Karin
/in Nieuws/door redactieKarin Luiten kookt vega zónder pakjes & zakjes. Ze schreef er nu een boek over. Daarin beschrijft ze ruim 100 makkelijke vegetarische recepten voor elke dag. Zo lekker dat je vlees of vis niet mist.
Startup Challenge helpt om duurzaam voedsel te ontwikkelen
/in Nieuws/door redactieMet de Startup Challenge 2022 daagt het brave new food netwerk zowel innovatieve startups als gevestigde voedselbedrijven uit om samen te werken aan nieuwe oplossingen voor de urgente uitdagingen waar ons voedselsysteem voor staat
De EU verspilt meer voedsel dan het importeert
/in Nieuws/door redactieDe voedselverspilling in de EU is groter dan de invoer ervan. Deze verspilling schaadt de voedselzekerheid in de EU en verhoogt de kosten van levensonderhoud.