Het laatste nieuws
- Gruwelijk groot: de mega cruiseschepen komen er aan13 september 2025 - 10:12
- Studie linkt hittegolven direct aan vervuilende bedrijven12 september 2025 - 10:34
- Europese vis zwaar vervuild met PFAS11 september 2025 - 13:27
- Hybride auto’s stoten tot vijf keer meer uit dan beloofd11 september 2025 - 10:11
- Grote meerderheid wil dat nieuw kabinet salderingsregeling behoudt11 september 2025 - 09:52
Nu in Inzicht
- Van Hier & Nu naar een duurzaam Straks, hoe dan? 12 september 2025 - 08:23
- Plannen voor wonen en hypotheekrente aftrek, wat doen die voor klimaat, duurzaamheid en milieu?8 september 2025 - 10:54
- Duurzaamheid en klimaat in de verkiezingen van 2025, van groen tot zwart7 september 2025 - 13:39
- Door de polycrisis, naar een duurzame wereld30 augustus 2025 - 08:42
- Een duurzame toekomst maken: lessen uit acht visies19 augustus 2025 - 17:25
We mogen de toekomst van ons voedsel niet aan de grote bedrijven overlaten
/in Inzicht/door IPSDe controle over voedselketens dreigt zich te concentreren bij enkele grote bedrijven, met rampzalige gevolgen voor voedselzekerheid, gelijkheid én milieu.
Webinar: De proteïnetransitie laten slagen
/in Overige/door redactieDinsdag 13 april om 13.00 uur, presenteert WUR een nieuw webinar met innovatieve oplossingen om de eiwittransitie te laten slagen.
Generatie Z vraagt om meer alternatieve proteïnes
/in Nieuws/door redactieWelke alternatieve proteïnebron wint, technologie-gedreven leveranciers van ingrediënten zullen de winnaars van de next-gen eiwitten zijn.
Markt voor alternatieve eiwitten groeit enorm
/in Nieuws/door redactieDe markt voor alternatieve eiwitten groeit naar verwachting tegen 2035 naar een waarde van tenminste 245 miljard euro.
Webinar: plantaardige producten maken ‘die werken…’
/in Nieuws/door redactieIn de Webinar Series Future of Food, bespreken WUR-experts en partners van de ReThink Protein Challenge maandelijks de uitdagingen en kansen binnen de eiwittransitie. Op donderdag 25 maart om 14.00 uur zal Unilever haar baanbrekende werk om verbeterde plantaardige producten te maken presenteren. Top Experts Unilever gastsprekers bij Webinar De eerste spreker is René Draaisma. […]
Wetenschappers willen verplichte invoering Nutriscore
/in Nieuws/door redactieDe Europese Commissie moet bewijzen dat ze de strijd tegen ongezonde voeding ernstig neemt en de Nutri-Score in heel Europa verplicht stellen
Eerste team-selectie ReThink Protein Challenge’2
/in Nieuws/door redactieWoensdag 3 maart worden de 30 teams bekendgemaakt die hun plannen om 9 miljard mensen van alternatieve eiwitten te voorzien, mogen uitwerken.
Een op drie zoetwatervissen wordt met uitsterven bedreigd
/in Nieuws/door IPSZoetwatervissen worden op grote schaal bedreigd. Maar ze zijn van cruciaal belang voor de voedselzekerheid van 200 miljoen mensen.
Nederland heeft nu vegan & plant based supermarkt
/in Nieuws/door redactieDe supermarkt Vegan Fresco biedt het allergrootste assortiment vegan en plantaardige producten van Nederland.
De eiwittransitie: dat is ook ei zonder kip
/in Inzicht/door redactieDe eiwittransitie is niets meer dan het vervangen van dierlijke eiwitten door plantaardige alternatieven. Van vlees naar meer vega dus.