Het laatste nieuws
- Inzameling e-waste groeit snel29 juni 2025 - 09:25
- Hergebruikt plastic lekt chemische stoffen in water27 juni 2025 - 10:19
- Ingrid Robeyns ontvangt Stevinpremie voor onderzoek naar ongelijkheid27 juni 2025 - 09:55
- Somo: auto-industrie niet in crisis, frustreert klimaatbeleid26 juni 2025 - 10:01
- Alles wordt schaars in Nederland, moet nieuwe keuzes maken25 juni 2025 - 09:35
Nu in Inzicht
- Hoe de agro-lobby gezonde landbouw de grond in boort23 juni 2025 - 11:10
- Het leven is te duur, maak de toekomst gratis17 juni 2025 - 10:20
- Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
- De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08
- Hoe de smaak van melk met cultuur verbonden is1 juni 2025 - 10:38
Webinar: plantaardige producten maken ‘die werken…’
/in Nieuws/door redactieIn de Webinar Series Future of Food, bespreken WUR-experts en partners van de ReThink Protein Challenge maandelijks de uitdagingen en kansen binnen de eiwittransitie. Op donderdag 25 maart om 14.00 uur zal Unilever haar baanbrekende werk om verbeterde plantaardige producten te maken presenteren. Top Experts Unilever gastsprekers bij Webinar De eerste spreker is René Draaisma. […]
Wetenschappers willen verplichte invoering Nutriscore
/in Nieuws/door redactieDe Europese Commissie moet bewijzen dat ze de strijd tegen ongezonde voeding ernstig neemt en de Nutri-Score in heel Europa verplicht stellen
Eerste team-selectie ReThink Protein Challenge’2
/in Nieuws/door redactieWoensdag 3 maart worden de 30 teams bekendgemaakt die hun plannen om 9 miljard mensen van alternatieve eiwitten te voorzien, mogen uitwerken.
Een op drie zoetwatervissen wordt met uitsterven bedreigd
/in Nieuws/door IPSZoetwatervissen worden op grote schaal bedreigd. Maar ze zijn van cruciaal belang voor de voedselzekerheid van 200 miljoen mensen.
Nederland heeft nu vegan & plant based supermarkt
/in Nieuws/door redactieDe supermarkt Vegan Fresco biedt het allergrootste assortiment vegan en plantaardige producten van Nederland.
De eiwittransitie: dat is ook ei zonder kip
/in Inzicht/door redactieDe eiwittransitie is niets meer dan het vervangen van dierlijke eiwitten door plantaardige alternatieven. Van vlees naar meer vega dus.
Nieuwe indicator helpt tegen voedselverspilling
/in Nieuws/door redactieEen innovatieve houdbaarheidsindicator geeft op de verpakking weer tot wanneer je een vers product echt kunt blijven gebruiken.
Ongezonde kalversector leidt tot extreem gebruik antibiotica
/in Nieuws/door redactieOm vleeskalveren slechts een halfjaar in leven te houden, krijgen alle dieren minimaal twee à drie kuren met antibiotica.
Tweede ‘ReThink Protein Challenge’ van start
/in Nieuws/door redactieOp 14 januari 2021 gaat de tweede editie van de WUR Student Challenge ‘ReThink Proteine’ van start. Je kan de kick-off volgen vanaf 15.00.
150.000 mensen lid van lokale voedselgemeenschappen
/in Nieuws/door redactieOp dit moment voorzien ruim 480 voedselgemeenschappen in Nederland zo’n 150.000 mensen (ruim 60.000 huishoudens) van vers voedsel.