Urgenda start maandelijkse monitoring uitstoot broeikasgassen
Er is meer nodig: beperking co2 uitstoot stokt bij 19% reductie; 25% is niet in zicht. Bovendien is het corona-effect niet structureel.
André Wakker en de echte cijfers over kernenergie
Sinds de ramp in Fukushima zijn de ambities voor kernenergie in China echter sterk naar beneden bijgesteld. Stroom uit wind en zon groeit er nu sterk.
Energiebesparende oplossingen voor een duurzaam huis
Een goed geïsoleerde woning is de basis voor aardgasvrij wonen. Isoleren zorgt voor forse energiebesparing en dus voor klimaatwinst.
NVDE: Biomassa zou beter zijn voor klimaat dan aardgas
Houtige biomassa is veel klimaatvriendelijker dan aardgas, blijkt uit onderzoek dat keek naar de emissies van houtige biomassa en van aardgas.
Over kriebels en een Groot Gapend Gat
Han Blok: Armageddon, feit of fictie lijkt me een passende titel voor een boek over de mensheid die in een groot gapend gat dreigt te glijden.
Zonnepanelen subsidies, nu en in de toekomst
Als je zonnepanelen wil gaan aanschaffen is het goed om te weten op welke subsidies en regelingen je kunt rekenen.
Biobrandstoffen als olie op het vuur
Biobrandstoffen uit voedselgewassen bijmengen in de luchtvaart en vervoersector kan leiden tot ontbossing en klimaatschade.
Blauwalgen kunnen olie produceren uit licht en CO2
De blauwalgen, die zwemwateren onveilig maken in de zomer, zijn ook nuttig en kunnen met behulp van licht olie produceren uit CO2.
Waar op te letten bij de start van een duurzame onderneming
Als je een bedrijf start, zijn er een hoop dingen waar je aan…
De duurzame les uit de coronacrisis
Kan een duurzaam ingerichte samenleving een pandemie als de coronacrisis en de maatschappelijke gevolgen daarvan voorkomen?
Tropische bossen kunnen steeds moeilijker CO2 opnemen
Tropische bossen verliezen snel hun capaciteit om koolstofdioxide (CO2) uit de atmosfeer te halen, blijkt uit nieuw onderzoek in Nature.
Meer duidelijkheid over Europese eisen duurzame investeringen
De technische adviesgroep voor sustainable finance van de Europese Commissie heeft een belangrijk rapport gepubliceerd voor de groene taxonomie.
Wat is de impact van jouw boodschappen? Doe de klimaatcheck
Varkens in Nood lanceert tijdens de Nationale Week Zonder Vlees de KlimaatCheck. Hier kunnen consumenten checken hoe klimaat(on)vriendelijk hun voeding is.
Is een waterontharder duurzaam?
Hoe duurzaam is een waterontharder nu eigenlijk? Hard water is van invloed op het energieverbruik en onderhoud van CV-installaties en nog veel meer.
Zonnepanelen en een warmtepomp: een groene combinatie
Kun je je cv-ketel eenvoudig door een warmtepomp vervangen of komt er meer bij kijken? En kun je er subsidie voor krijgen?
vpro tegenlicht: future food
Ontbijten we in de toekomst met een shake van vitamines en proteïnen? Eten we straks een broodje met insecten of kweekvlees bij de lunch ?
Productie groene stroom versnelt
In 2019 is in Nederland 18 procent meer elektriciteit uit hernieuwbare bronnen opgewekt dan een jaar eerder.
Europese klimaatwet meteen al twistappel
De nieuwe EU klimaatwet gaat niet ver genoeg. Tegelijk wijzen andere landen in de EU, aangevoerd door grootvervuiler Polen, de wet af als te vergaand.
Beschikbare tijd voor klimaatactie met tweederde geslonken
Het afgelopen decennium kan als verloren worden beschouwd als gevolg van het gebrek aan politieke inspanning op het gebied van klimaatverandering.
Chemicaliën in voedselverpakkingen maken ons ziek
12.000 chemicaliën worden gebruikt in voedselverpakkingen en andere materialen die met voeding in contact komen. Veel zijn gevaarlijk voor de gezondheid.
NHG helpt bij advies verduurzaming woningen
Om hypotheekadviseurs te ondersteunen bij adviezen over verduurzaming, introduceert NHG een online rekenhulp en een factsheet verduurzamen.
Bijwerkingen voor duurzaamheid door coronavirus
Dat het coronavirus de tanden zou zetten in de economie was te verwachten, al duurde het nog even voordat de pijn voelbaar werd.
Financiële sector kan €925 miljard verliezen als het niet reageert op klimaatverandering
Ingrijpende beleidswijzigingen om klimaatveranderingen te vertragen, zoals CO2-belasting, kunnen zorgen voor kredietverliezen tot €925 miljard.
Eerste waterstoftrein in Nederland aangekomen
Met testritten wordt ervaring opgedaan met het rijden op groene waterstof. Dit is de eerste keer dat er in Nederland een trein op groene waterstof rijdt.
Stuwmeren worden batterijen van de toekomst
Water oppompen naar hoger gelegen stuwmeren is een betaalbare manier om energie uit zon en wind op langere termijn op te slaan.
Nederland sterk in circulaire economie
Meer activiteiten gericht op reparatie en hergebruik van producten en materialen in Nederland, duiden op toenemende aandacht voor de circulaire economie.
Zo pak je duurzaam ziekteverzuim beter aan
Zelfs de meest gemotiveerde medewerker kan ziek worden. Daarom is er nu een verzuimontzorgverzekering die werkgevers helpt ziekteverzuim goed te regelen.
Dit is waarom zonne-energie de toekomst heeft
De ontwikkelingen van zonnepanelen en zonne-energie in het algemeen gaan ontzettend hard omdat de energie goedkoop is en omdat het goed is voor het milieu.
Menselijke methaanuitstoot veel hoger dan gedacht
De mens stoot veel meer methaan uit dan tot nog toe werd aangenomen. Maar omdat de mens aan de oorzaak ligt, kunnen ook oplossingen gevonden worden.
Nederlandse bedrijven betaalden voor stichten van klimaatverwarring
Grote Nederlandse multinationals zoals Shell, ING, KLM betaalden mede-oprichter van de Club van Rome Frits Böttcher om de klimaatbeweging tegen te werken.