Hanna Verboom mee op plastic soep zeilexpeditie
By the Ocean we Unite gaat op een 22-daagse zeilexpeditie naar Denemarken om onderzoek te doen en bewustwording te creëren over de plastic soep.
Vakantie in tijden van klimaatverandering
Terwijl het buiten heet en droog is en het stil is in mijn mailbox kruipt er een stukje klimaatverandering in mijn hoofd. Samen krijgen we het voor elkaar.
Het internet als slachtoffer van klimaatverandering
Duizenden kilometer internetkabels langs de Amerikaanse kust lopen in de komende vijftien jaar al ernstig gevaar door overstromingen.
Nog maar 13 procent van de oceanen is ongerept
Visvangst, scheepvaart en vervuiling treffen een steeds groter deel van de oceanen. Nog maar 13% kan als ongerept bestempeld worden.
Lekker toch, een paar graden meer? Alternatieve hittetips.
Voor mensen die nog steeds zeggen: Och een paar graden warmer omstreeks 2050, zoals ze voorspellen, is best wel lekker, wat alternatieve hittetips.
Energietransitie is mensenwerk
Bij energietransitie gaat het al snel over techniek en cijfers. Maar belangrijker zijn de mensen. Zonder enthousiaste initiatiefnemers gebeurt er niets.
De maan is van iedereen, of toch niet?
De wereld is het al meer dan een halve eeuw eens dat de maan gemeenschappelijk goed is van de internationale gemeenschap. Toch ontstaat strijd over eigendom
Hittegolf houdt verband met klimaatverandering
De extreme hittegolf die Europa al weken in de ban houdt, is zonder twijfel mede het gevolg van de klimaatverandering, zeggen Britse klimaatwetenschappers.
Investeer mee in duurzaam bamboe basics kledingmerk Nooboo
Met een Kickstarter-campagne wil duurzaam kledingmerk Nooboo…
Een duurzaam kantoor realiseren
Het Rijks Vastgoed Bedrijf heeft aangegeven het energieverbruik van kantoren in 2020 met zo’n 25% te reduceren. Dit denkt zij hoofdzakelijk te realiseren door de toepassing van nieuwe innovatieve duurzame initiatieven.
Europees Hof: ook nieuwe gentechnieken vallen onder ggo-wetgeving
Het Europees Hof oordeelt dat gewassen uit nieuwe genetische manipulatietechnieken zoals CRISPR-Cas onder de bestaande Europese ggo-wetgeving vallen.
Grootste palmoliebedrijf uit Liberia stapt uit duurzaamheid
Het grootste palmoliebedrijf van Liberia, Golden Veroleum Liberia stapt uit een bedrijveninitiatief dat probeert de palmolie industrie te verduurzamen.
Overtoerisme als nieuw wereldprobleem
De strijd tegen overtoerisme moet snel prioriteit krijgen. Maar ondanks de toenemende protesten blijft toeristische promotie op grote schaal aanhouden.
Zorgen over wonen zonder aardgas nemen toe
Het aantal Nederlanders dat het ermee eens is dat huishoudens gaan stoppen met het gebruik van aardgas is het afgelopen jaar vrijwel stabiel gebleven, van 58 naar 57 procent.
Vakantie-uitstoot met 10% gestegen, met name door groei vliegvakanties
De CO₂-emissies van vakantiegangers vormen nu bijna 10 procent van het totaal. De luchtvaartemissies zijn echter niet meegenomen in de Klimaatwet.
Tweede Kamer zit te slapen bij zorgwekkende ontwikkelingen rond handelsverdrag JEFTA
JEFTA is het grootste bilaterale handelsverdrag van de EU ooit, maar de Tweede Kamer heeft verzuimd te debatteren over de mogelijke effecten ervan.
Kristalprijs 2018: op zoek naar ketentransparantie
De organisatie van de Kristalprijs 2018 vraagt om inspirerende voorbeelden van ketentransparantie in maatschappelijk verslaggeving te nomineren.
Duurzame tuinmeubelen die tot wel 15 jaar meegaan
Waar ontspan je nu beter dan in een weelderige omgeving met struiken en bloemen? Luxe tuinmeubelen staan daarom volop in de belangstelling, zeker tuinbanken
Duurzaam beleggen kent vele vormen
Duurzaam beleggen kan allerlei vormen aannemen: van het simpelweg…
Ierland haalt investeringen weg uit fossiele energie
Ierland verkoopt alle investeringen in gas, olie en steenkool. Het wordt daarmee het eerste land ter wereld dat zich aansluit bij de divestment-campagne.
Kledingberg stijgt: tijd voor kledingdieet
Als iedere Nederlander één kledingstuk minder koopt, heeft dat dezelfde klimaatimpact als een jaar lang vegetarisch eten door alle Rotterdammers.
Nieuwe rekentool voor grootschalige opslag elektriciteit
Om meer inzicht te geven in de business-cases voor grootschalige elektriciteitsopslag heeft TenneT een nu een energie opslag tool uitgebracht.
Landdegradatie is de moeder van de klimaatverandering
Landdegradatie is een belangrijke oorzaak van verlies van biodiversiteit en ook van de klimaatverandering zegt de Zuid-Afrikaanse ecoloog Robert Scholes.
Antwoord op vijf vragen over opslag van zonnestroom
/
9 Reacties
Hoog tijd om de stand rond thuisbatterijen op te nemen. Vijf vragen over hoe de opslag van zonnestroom werkt, wat het kost en wat de obstakels zijn.
10 tips voor een duurzame badkamer
De badkamer wordt vaak en intensief gebruikt. Je kan er dus flinke milieuwinst boeken met een slimme aanpak om er een duurzame badkamer van te maken.
De toekomst van de circulaire economie
De circulaire economie is goed voor nieuwe banen, verbetert het Nederlandse imago en maakt ons minder afhankelijk van grondstoffenimport.
Het einde van MVO, wanneer wordt ondernemen maatschappelijk relevant?
Steeds meer mensen en organisaties raken er van overtuigd dat we met MVO geen duurzaamheid bereiken. Maatschappelijk relevant ondernemen legt de lat hoger.
EU wetgeving beschermt consumenten niet tegen voedselschandalen
Het huidige hervormingsvoorstel van de Europese Commissie tot wijziging van de Europese levensmiddelenwetgeving is volstrekt ontoereikend vindt foodwatch.
SDE+ regeling voor hernieuwbare energie opnieuw opengesteld
De stimuleringsregeling voor hernieuwbare energieproductie (SDE+) wordt opnieuw opengesteld. In het najaar van 2018 komt 6 miljard euro beschikbaar.
Hoofdlijnen klimaatakkoord: hopen dat het gaat lukken
De hoofdlijnen van het Klimaatakkoord zijn bekend. En die zijn nog steeds behoorlijk vaag, maar dat zal niemand verbazen. Duurzame stroom wordt de norm.