Chinees isolatiemateriaal blaast gat in ozonlaag
De uitstoot van CFK’s, verantwoordelijk voor het groeiende gat in de ozonlaag, stijgt weer. De oorzaak: de Chinese productie van goedkoop isolatiemateriaal.
Overshoot day dit jaar op 1 augustus
Earth Overshoot Day (EOD) valt dit jaar op 1 augustus. Vanaf die datum komen we in de fase van overshoot, ofwel de overbelasting van de Aarde.
Tapijtwereld in beweging: duurzamer en persoonlijker
Duurzaam tapijt neemt voor zakelijke toepassingen een steeds prominentere rol in. Tapijt versterkt het interieurconcept en trekt ook volop de aandacht.
Europa gaat voor eigen leger en uitbreiding wapenindustrie
Bedrijven die de EU over EDIDP, de uitbreiding van de militaire rol van de EU, adviseren zijn dezelfde die profiteren van dit financieringsprogramma.
Het klimaat verandert al voordat de zeespiegel stijgt
Al ver voor de zeespiegel stijgt kan ons klimaat drastisch veranderen. Dat komt doordat er steeds minder zee-ijs kan smelten dat als warmtebuffer dient.
Alkmaar wil energie handelsplatform voor bedrijventerrein
Ondernemers van het Alkmaarse Bedrijventerrein de Boekelermeer nemen stappen richting een negatief verbruik van energie op het Alkmaarse bedrijventerrein.
Goed kwartaal voor zonne-energie, wind doet het minder
Het tweede kwartaal van dit jaar was een goed kwartaal voor de productie van zonnestroom. Windenergie werd minder geproduceerd in vergelijking met 2017.
2 graden opwarming brengt veel groter klimaatrisico mee
De gevolgen van klimaatverandering met 2 graden zijn ‘substantieel’ dramatischer voor gemeenschappen, de economie en ecosystemen dan bij 1,5 graden.
Banken nog steeds betrokken bij ontbossing en landroof
ABN AMRO, ING en de Rabobank zijn structureel verwikkeld in schandalen door de kap van regenwoud en landroof van lokale bevolking in Azië en Afrika.
Groningse Energiebank stap naar gasvrij Nederland
De Groningse Energiebank kan een belangrijke stap zijn naar een aardgasloos Nederland door slimme financiering van aardgasvrije projecten.
Duurzamere landbouw heeft een landbouwakkoord nodig
De landbouw loopt hard tegen grenzen aan. De sector wordt geplaagd door affaires. Een landbouwakkoord kan helpen om boerenbedrijven te verduurzamen.
Commerciële lobbygroep brengt bioveiligheid in gevaar
Een lobby-groep van het bedrijfsleven, onderzoekers en onderhandelaars heeft getracht de VN-onderhandelingen in het kader van bio-veiligheid te beïnvloeden.
Vliegbelasting lost klimaatrisico luchtvaart niet op
Het kabinet wil per 2021 vliegbelasting invoeren: een Europese belasting op luchtvaart, een nationale belasting per vliegtuig of per vertrekkende passagier.
Keten voedingsindustrie wordt duurzamer en tekent convenant
De Nederlandse voedingsmiddelensector gaat zich inzetten voor een internationaal verantwoorde productieketen. Daarvoor is een convenant ondertekend.
Veranderend subsidielandschap voor zonnepanelen
Europese importheffingen op Chinese zonnepanelen vervallen mogelijk. Samen met dalende prijzen verandert het landschap voor SDE+ subsidie en zon pv.
Thuisaccu voor huishoudens met zonnepanelen komt er aan
/
8 Reacties
Dankzij de ontwikkeling van thuisaccu’s wordt het thuis opwekken van stroom interessanter, vooral als binnenkort salderen niet meer kan.
Ondernemen binnen de huidige economie is nooit duurzaam
De natuur is geen belanghebbende voor duurzaam ondernemen, maar een voorwaarde, voor het bestaan, ook van bedrijven, betoogt Sjors Witjes.
Bomen in de stad net zo effectief als in regenwoud
Bomen in de stad kunnen evenveel CO2 per hectare opnemen als tropische regenwouden blijkt uit nieuw onderzoek in boomrijk Londen.
Responsible Mining Index checkt duurzame winning grondstoffen
De vraag naar grondstoffen zal toenemen, met name ook door de omschakeling naar duurzame energie. De Responsible Mining Index checkt de duurzaamheid.
Zo ga je met een groen hart op vakantie
Reizen is geweldig, maar jouw reis heeft invloed op natuur en klimaat. Die invloed wil je zo klein mogelijk houden. Door een touringcar huren bij voorbeeld.
Hommels doen het beter in de stad
Jonge hommelkolonies in de stad zijn succesvoller dan op het platteland. Dat blijkt uit een Brits experiment, dat jonge kolonies met elkaar vergeleek.
Hogere gasprijs hoeft niet tot meer kosten voor burgers te leiden
Burgers hoeven zich geen zorgen te maken dat hun energierekening in de komende jaren gaat stijgen door een hogere gasprijs, als ze zonnewarmte gebruiken.
Met de waterstofbus over de Veluwe
Provincie Gelderland zet de proef met waterstofbussen op de Veluwe voort. Tot december 2020 zet Syntus hiervoor twee waterbussen van HyMove in.
Duurzame steden zijn groene steden
In sommige gevallen zijn op de natuur gebaseerde oplossingen voor stedenbouw minstens zo kosteneffectief als conventionele, geplande infrastructuur.
Rapport over milieunormen vliegtuigen blijft geheim
Natuur & Milieu is onaangenaam verrast dat het kabinet…
Oproep: stop met stookolie op de Noordpool
De lekkage van 217 ton stookolie (Heavy Fuel Oil) in de haven van Rotterdam, is een voorbode van een ramp met deze brandstof in het Noordpoolgebied.
Financiële sector gaat voor Klimaatakkoord met Spitsbergen Ambitie
Vijftien Nederlandse banken en financiele dienstverleners gaan de klimaatimpact van hun financieringen en beleggingen meten en extern rapporteren.
De informatieplicht energiebesparing voor bedrijven komt eraan
Heeft uw bedrijf de erkende bespaarmaatregelen al genomen…
Blockchain helpt koffieboeren aan eerlijk inkomen
Fairfood wil met blockchaintechnologie productieketens van koffie inzichtelijk maken en het probleem zo bij de wortels aanpakken.
Europa verscherpt eisen duurzame energie
In de nieuwe EU-wetgeving voor duurzame energie gaat de doelstelling voor duurzame energie in de EU voor 2030 omhoog naar 32 procent.