Biogroente met laser tattoo, zonder verpakking
Supermarkt Jumbo voert met behulp van lasertechniek bij enkele biologische producten een natuurlijk etiket in waardoor verpakkingsmateriaal overbodig wordt.
Gevolgen gasloos wonen onbekend bij meeste consumenten
Bijna driekwart van de mensen heeft geen idee wat de energietransitie en gasloos wonen voor hun woning en voor hun situatie precies zal gaan betekenen.
Drie maanden geen nieuwe kleren kopen tijdens Slow Fashion Summer
Minstens 2.500 mensen kopen drie maanden lang geen nieuwe kleren tijdens de Slow Fashion Summer. Dat is een signaal naar de vuile fast fashion industrie.
Circulaire mode: leer maken uit fruitafval
Lederen schoenen gemaakt van fruitafval: in het Circular Fashion Lab in Wageningen worden duurzame grondstoffen ontwikkeld voor de textielindustrie.
Milieu is beter af zonder vlees en zuivel
Een meer veganistisch voedingspatroon is veruit de beste manier om je impact op het klimaat, maar ook op landgebruik en biodiversiteit te verminderen.
Europa zet verduurzaming landbouw niet door
Je verwacht dat de Europese Commissie vol op duurzame landbouw inzet. Maar de voorstellen voor gemeenschappelijk landbouwbeleid vergroenen de landbouw nauwelijks.
Groene waterstof aan de basis van duurzame toekomst
Met groene waterstof kan je windenergie opslaan en op elk moment gebruiken. Daarnaast kan groene waterstof ons minder afhankelijk maken van Russisch gas.
Tomaten gaan groeien op bio-CO2
Glastuinders in Noord-Holland gaan hun gewassen groeien met BIO-CO2 dat wordt gewonnen uit de rookgassen van de bio-energiecentrale van HVC in Alkmaar.
Groei CO2-uitstoot in Nederland sterker dan in VS
De uitstoot van CO2 nam in Nederland sinds 1990 met 2% toe. Dit is meer dan de toename van CO2 uitstoot in de VS (+1%) in de zelfde periode.
Aandeel hernieuwbare energie naar 6,6 procent
Het aandeel hernieuwbare energie in Nederland is in 2017 uitgekomen op 6,6 procent van het totale energieverbruik. Dit is een toename van 10 procent.
Terug naar de dienende economie
De reële economie moet dienend zijn aan de samenleving en de financiële economie moet dienend zijn aan de reële economie. Dat principe zijn we kwijtgeraakt.
Geluksbeleid verruimt het sociaaleconomische denkkader
Het sociaaleconomische beleid is vooral gericht op de productiekant van de economie. Maar geluk moet ook doelstelling worden van het Nederlandse beleid.
Suikertaks kan zorgpremie verlagen
foodwatch start een campagne voor invoering van een suikertaks op frisdranken waarbij de opbrengst ten goede komt aan verlaging van de zorgpremie.
Amsterdams coalitieakkoord groener dan regeringsbeleid
Het nieuwe coalitieakkoord van Amsterdam zet een stevige groene koerswijziging in. Daarmee gaat het akkoord verder dan de Haagse politiek.
Panasonic introduceert lineaire prestatiegarantie voor HIT® fotovoltaïsche modules
Panasonic biedt vanaf 1 juni 2018 een lineaire prestatiegarantie van 25 jaar voor alle nieuwe modellen in de HIT®-modulegroep.
Rli: duurzame mobiliteit in plaats van meer wegen
De investeringen in mobiliteit moeten beter aansluiten bij de veranderende reisbehoefte, meer gebruik maken van nieuwe technologie en duurzamer zijn.
Duurzaam ondernemen helpt bij het redden van levens
Slim en duurzaam ondernemen kan helpen bij het…
Milieudefensie zet klimaatzaak tegen Shell door
Shell gaat niet in op de eisen van Milieudefensie in de aangekondigde klimaatzaak. Daarom is Milieudefensie genoodzaakt naar de rechter te stappen.
Private investeerders zijn onmisbaar in klimaatfinanciering
Twee jaar na het klimaatakkoord van Parijs is de klimaatfinanciering nog steeds niet geregeld. Publiek-private samenwerking moet verandering brengen.
Boskalis Beach Cleanup Tour
Met de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee…
Hoe biodiesel en vleesproductie onze landbouwgrond opvreten
In Nederland proberen allerlei instanties, bedrijven en particulieren de ontwikkeling naar meer duurzame energie met kul-argumenten tegen te houden.
Met stadslandbouw de zomer door, Zwolle laat zien hoe
De Zwolse Stadslanderijen lanceren een zomerproef met regionale voedselpakketten: 14 weken lang biologisch eten van lokale en regionale bodem.
vpro tegenlicht: vleeskwekers
De publieke belangstelling voor kweekvlees is in Nederland groot, maar de mogelijkheid om het ook in Nederland op de markt te brengen blijkt ingewikkeld.
NEMO heeft eerste worstje van kweekvlees
NEMO Science Museum heeft het eerste commercieel verkochte kweekvlees worstje ter wereld in haar collectie opgenomen. Opgekweekt uit één cel van een eend.
Deeleconomie voor baby’s: de babytheek
De Babytheek is een uitleensysteem voor babyspullen. Net zoals je naar de bibliotheek gaat om boeken te ontlenen, kan je naar de Babytheek voor babyspullen
Elektrisch rijden steeds populairder
Elektrisch rijden bespaart op brandstofkosten, je profiteert van belastingvoordeel en je kunt nog subsidie krijgen ook. Het is milieuvriendelijk en stil.
Vinden hackers een sluiproute naar 100% duurzame energie in 2050?
Een elektrische auto gebruikt jaarlijks ongeveer evenveel energie als een gemiddeld huishouden. Energy hack helpt met energiebesparing, ook van gas.
Ontwikkel je eigen circulaire businessmodel in 7 stappen
Jan Jonker stelde een nieuw werkboek samen waarmee…
Shell blijft de rol van Vieze Man spelen
Shell heeft de klimaatresolutie tijdens de aandeelhoudersvergadering afgewezen. Het vindt dat de ambities van het bedrijf ambitieuzer zijn dan de resolutie.
Monitor Brede Welvaart: halve waarheid of hele leugen?
De monitor brede welvaart meet jaarlijks onze welvaart, in euro's maar ook in milieu, gezondheid, onderwijs, arbeid, veiligheid, vertrouwen en ongelijkheid.