
Het laatste nieuws
Nu in Inzicht
Stemwijzers voor de provinciale staten verkiezingen 202327 januari 2023 - 09:44
Peilingen voor de tweede kamer: coalitie krabbelt wat terug25 januari 2023 - 07:00
Bij duurzaamnieuws.nl nemen wij uw recht op privacy serieus. Wij plaatsen enkele cookies die nodig zijn om onze website optimaal te laten functioneren. Onderstaand ziet u welke verplichte en optionele toestemmingen u ons verleent om uw persoongegevens te verwerken op deze website. Als u deze toestemmingen wilt intrekken klikt u op 'Vergeet mij' onderaan deze pagina.
Privacy verklaring | Sluiten
Dutch Weed Burger op weg naar succes
/in Inzicht/door redactieBijna twee jaar geleden trokken filmmaker Mark Kulsdom en foodstyliste Lisette Kreischer naar New York om inspiratie op te doen omtrent recepten met zeewier. Eénmaal terug in Nederland, creëerden ze de zeewierburger, aka ‘The Dutch Weed Burger’. Deze zou een vleesachtige textuur hebben. Hij bevat ook heel wat nutriënten, waaronder een wijd scala eiwitten, in […]
Voedselvisie voor Amsterdam
/in Nieuws/door redactieAmsterdam heeft een voedselvisie. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de Partij voor de Dieren en Amsterdamse stadslandbouwinitiatieven in vervulling. Johnas van Lammeren, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Amsterdam: ‘Geweldig dat de voedselvisie er nu ligt. Amsterdam geeft aan serieus met duurzame en regionale voedselvoorziening aan de slag te gaan. Wij zijn […]
PvdD: geen nieuwe gentechmais in Europa
/in Nieuws/door redactieDe Partij voor de Dieren wil dat de regering zich verzet tegen de introductie van een nieuw gengewas in de EU. De Europese Commissie dreigt toestemming te geven voor de teelt van de door Pioneer genetisch gemanipuleerde maissoort 1507. Als dat gebeurt, worden alle Europese lidstaten verplicht de teelt van dit omstreden gewas toe te […]
Jonge boeren zoeken nieuw land
/in Nieuws/door redactieArjan Swinkels is een biologische waterbuffelboer uit Brabant en genomineerd voor de Ekoland innovatieprijs 2014. Het initiatief Future Farmers in the Spotlight maakte een film over zijn project en zal de komende maanden meerdere films uitgeven met als thema: jonge boeren die erin geslaagd zijn een duurzaam en levensvatbaar bedrijf op te bouwen. De afgelopen […]
Directeur CocaCola: critici voedselindustrie schaden consumentenvertrouwen
/in Opinie/door Peter van VlietHet is niet de industrie die van alles in ons voedsel stopt wat er niet in thuishoort, die er voor zorgt dat consumenten niet meer vertrouwen wat er op hun bord ligt. Nee, het zijn juist de kritische media, bloggers en consumentenwaakhonden die mensen belemmeren in het maken van een gezonde keuze voor voedsel en […]
Europese Unie legt voedselspeculatie aan banden
/in Nieuws/door redactieHet Europees Parlement en de ministers van Financiën hebben gisteravond een akkoord bereikt over regels voor de handel in financiële producten. GroenLinks is blij met een stap vooruit in het reguleren van de speculatie in primaire goederen als voedsel en energie waar met name de Groenen op aangedrongen. Ook worden stappen gezet in de aanpak […]
Crowd butching: samen een duurzame koe kopen
/in Nieuws/door redactieSteeds meer mensen voelen de behoefte om diervriendelijk en duurzaam geproduceerd vlees te kopen. Maar hoe weet je zeker dat je vlees echt helemaal in orde is? Op koopeenkoe.nl koop je samen met andere consumenten een koe die normaal opgegroeid is, zonder gemanipuleerd voer en antibiotica. Als de gehele koe verkocht is, wordt zij geslacht […]
Nederlandse eetconcepten in Museum van de Toekomst in Moskou
/in Nieuws/door redactieHet Amsterdams ontwerpersduo Marjolein Wintjes en Eric Meursing is uitgenodigd door het Moscow Design Museum voor een presentatie van hun futuristisch en voornamelijk vegetarische eetconcepten. De lezing en eetervaring van de culinaire werkplaats maken deel uit van het activiteiten programma van de tentoonstelling New Luxuries, less + more in an era of austerity, gehouden in […]
Nieuwe praktijkgids voedings- en gezondheidsclaims editie 2014
/in Nieuws/door redactieDe consument krijgt in de supermarkt te maken met allerlei informatie op de verpakkingen van levensmiddelen. Voor een deel is dit de wettelijke verplichte informatie zoals het vermelden van de samenstelling in de ingrediëntendeclaratie, de hoeveelheid/het gewicht en de houdbaarheidsdatum. Daarnaast treft de consument ook informatie aan met meer emotionele waarde, zoals het merk van […]
De Europese hygiëneverordeningen voor de levensmiddelenindustrie 2014
/in Nieuws/door redactieOok wie duurzame en biologische voedingsproducten op de markt brengt heeft te maken met de Europese regelgeving op het gebied van hygiëne van levensmiddelen. Bij SDU uitgevers verscheen de aangepaste praktijkgids voor 2014, een handzame, inzichtelijke leidraad bij de toepassing van Europese regelgeving. De tekst van Verordeningen (EG) 852/2004 en 853/2004 is door de auteurs, […]