Veganistisch dieet voor kinderen, gevaarlijk of niet?
Een veganistisch dieet kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van baby’s en kinderen zeggen Belgische artsen. De NVV spreekt dat tegen.
Supersnelle computer gebruikt nauwelijks meer energie
Wetenschappers ontwikkelden een nieuwe methode om computergegevens met lichtpulsen op te slaan die nauwelijks stroom gebruikt.
Terugval in aanschaf zonnepanelen door afschaffen salderen verwacht
Afschaffen van salderen zal een enorme terugloop veroorzaken in het aantal particulieren dat nog PV panelen op hun huis zal willen installeren.
Waren we maar een illusie armer
Als we verslaafd blijven aan economische groei gaat de biodiversiteit op aarde naar de knoppen. Hoe we er ook naar kijken.
Twijfels over effect en redelijkheid verbod laagcalorisch gas bij negen grootverbruikers
De negen grootste verbruikers van het type gas dat in Groningen wordt gewonnen (laagcalorisch gas) mogen dit vanaf 1 oktober 2022 niet meer gebruiken.
Nuon wordt Vattenfall in 2019
Het nutsbedrijf Nuon zal een naamsverandering gaan krijgen. Het Zweedse bedrijf Vattenvall heeft het originele bedrijf overgenomen.
Nibud: Huiseigenaren wachten met verduurzamen op overheid
Veel Nederlandse huiseigenaren zijn niet van plan om snel de woning te verduurzamen omdat zij niet weten welke financiële regelingen zij kunnen verwachten.
GroenLinks: Stop eerlijke vliegbelasting in Europees treinfonds
Een Europees treinfonds zorgt voor minder CO2-uitstoot, minder overlast voor omwonenden, zonder dat het werkgelegenheid kost.
Wie rijk is leeft ook in egalitair Noorwegen langer
Het verschil in levensverwachting tussen arm en rijk is ook inNoorwegen, een land dat bekend staat om relatief kleine inkomensverschillen, groot.
Subsidie voor duurzame energie wordt niet uitgegeven
De minister schat de uitgaven aan subsidie voor duurzame energie stelselmatig te hoog in. Daardoor is er in de afgelopen vijf jaar te weinig geld uitgegeven
Europa moet het voortouw nemen in klimaatactie
In heel Europa blijkt wijdverbreide steun voor een ambitieus klimaatbeleid. En een meerderheid van de Europeanen wil samenwerken voor het klimaat.
Hoogste CO2-concentratie gemeten in bestaan van mensheid
De CO2-concentratie in de atmosfeer is gestegen tot een nieuw record van 415 deeltjes per miljoen, de hoogste concentratie sinds het begin van de mensheid.
Europese milieuzones: een handig overzicht
In en buiten Nederland zijn op verschillende plekken milieuzones ontstaan in steden. De regels verschillen, dus hier een handig overzicht.
Extra vitamines om onze energie op peil te houden
Energie hebben we nodig om ons fit en gezond te voelen. Gebrek aan energie uit zich meestal in vermoeidheid. Vitamine D helpt.
Zo bespaar je maandelijks honderden euro’s
Het wordt voor steeds meer mensen harder nodig om te besparen. In veel gevallen handel je hierbij ook gelijk weer iets duurzamer.
Meer of minder Europa met Bas Eickhout
Wie de feiten omtrent Europees klimaatbeleid wel heel goed kent is Bas Eickhout. Zijn visie heeft hij nu uiteengezet in een Klimaatmanifest van 10 punten.
Betaalbare bedrijfsovername in duurzame land- en tuinbouw
Bedrijfsovername in de land- en tuinbouw wordt een telkens nijpender probleem. Meer dan 25% van de agrariërs is ouder dan 65 jaar, 75% ouder dan 45 jaar.
Wanneer is een e-bike echt duurzaam?
Elektrische fietsen en e-bikes worden stevig gepromoot vanwege duurzaamheid. Op de vraag of dat terecht is zijn verschillende antwoorden mogelijk.
Hoe financier je de duurzame verbouwing van je huis?
Plannen om het huis duurzaam te verbouwen? Je krijgt niet alleen te maken met de kosten, maar ook met fiscale gevolgen en mogelijk een subsidie.
Duurzaamheid in de bouw
Nederland wordt steeds duurzamer. Hier zijn een aantal duurzaam gebouwde bedrijven, waar andere organisaties nog veel van kunnen leren.
Hoge stroomprijs? Produceer je eigen zonnestroom in een zonnepark!
De stroomprijs is de afgelopen jaren flink gestegen. Vervelend? Niet als je zelf zonnestroom opwekt. Dan wordt je voordeel juist groter.
Klimaatprestaties Nederland: grote mond, weinig resultaat
De Nederlandse regering heeft de mond vol over het klimaat, maar presteert ver onder de maat en is een van de 5 slechts presterende landen van Europa.
Wachten op energiemaatregelen van de overheid kan geld kosten
Nederlanders zijn onverschilliger geworden over het klimaat en wat zij daar zelf aan kunnen doen. Ze willen dat de overheid duidelijk het voortouw neemt.
Nieuwe treinverbinding maakt transport versproducten duurzamer
CoolRail is een directe treinverbinding voor versproducten. Driemaal per week vervoert deze gekoelde trein de versproducten tussen Valencia en Rotterdam.
Het is tijd voor een wereldwijde CO2 belasting
De wereld acht maanden tijd om een nieuwe agenda voor te bereiden, gericht op het coördineren van een wereldwijde CO2 belasting.
Milieudefensie: Oordeel hof stok achter de deur voor gezonde lucht
De Nederlandse Staat moet aan de Europese luchtkwaliteitswet voldoen, maar hoeft daar nu geen extra plannen meer voor te maken.
Verduurzaming vraagt om verinnerlijken
Het gevoel van machteloosheid over klimaatverandering kan ons snel overspoelen door rampen die zich buiten ons om lijken te voltrekken.
Bijen vliegen veel minder ver na blootstelling aan pesticiden
Bijen die zijn blootgesteld aan pesticiden vliegen amper een derde van de afstand die ze normaal zouden afleggen. Dat bedreigt hun voortbestaan.
Besparingsdoel Energieakkoord niet op schema ondanks daling energieverbruik
Ondanks een daling in het totale energieverbruik lijkt het behalen van het energiebesparingsdoel nog steeds niet binnen bereik.
Werken bij universiteit vaak onveilig voor medewerkers
Universiteiten vervullen een voorbeeldfunctie. Toch werkt de helft van de medewerkers in een sociaal onveilige werkomgeving met wangedrag en intimidatie.