Medicijnen in ontwikkelingslanden tot 30 keer duurder
Lage- en middeninkomenlanden betalen soms twintig tot dertig keer meer voor generieke medicijnen dan landen met een hoog inkomen.
Nieuwe auto’s worden weer vervuilender
De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe automodellen en bestelwagens is vorig jaar opnieuw gestegen, ondanks de noodzaak voor klimaatmaatregelen.
Leasen, niet kopen, nog niet gemeengoed bij consumenten
Nederland staat steeds meer voor open voor leasen: voor precies eenderde van de consumenten is het leasen van producten inmiddels zeker een optie.
Lightyear One, eerste Nederlandse gezinsauto op zonne-energie
Lightyear heeft de allereerste auto op zonne-energie gepresenteerd die geschikt is voor lange afstanden. Het eerste prototype van Lightyear One is er.
Stroomnet Flevopolder zit vol
Door de snelgroeiende vraag naar transport van elektriciteit bereikt het net in de Flevopolder de grenzen van zijn capaciteit.
Aanbieding in supermarkt vaak ongezond
De gemiddelde supermarktfolder verleidt mensen tot het kopen van producten die het Voedingscentrum als minder of ongezond beschouwt.
Een op vijf Nederlanders denkt dat groene stroom niet bestaat
Een op de vijf Nederlanders denkt dat groene stroom niet bestaat en 55 procent maakt geen onderscheid tussen Nederlandse en buitenlandse groene stroom.
Debat over kolenwet: zijn huidige aannames reëel en rechtvaardig?
Overstappen naar een alternatieve brandstof zoals biomassa, zou betekenen dat de kolencentrales na 2029 gewoon open kunnen blijven.
Amerikaanse imkers verliezen 40 procent van hun bijenkolonies
In de VS hebben imkers het voorbije jaar 40,7 procent van hun bijenkolonies verloren, blijkt uit de voorlopige resultaten van een nationaal onderzoek.
Milieudefensie: Wiebes haalt klimaatbeleid onderuit
Ondanks eerdere beloften weigert minister Wiebes om de industrie…
Amsterdam eerste gemeente die ecologische en klimaatcrisis erkent
Erkenning van de klimaat- en milieucrisis is een belangrijke stap in het voorkomen van een klimaatramp en het verder uitsterven van soorten.
Vliegschaamte: heeft dat effect op je gedrag?
#vliegschaamte is een bekend begrip geworden. Het begon in Zweden, waar bekende Zweden die regelmatig vlogen publiekelijk aan de schandpaal werden genageld.
Een vakantie op de fiets is elke meter genieten
Steeds meer mensen ontdekken de fiets als vakantievervoer. Want fietsend vakantie vieren is ook (en vooral) genieten van elke meter.
Klimaatverandering versnelt: permafrost 70 jaar eerder ontdooid
Permafrost bij buitenposten in het Canadese Noordpoolgebied is 70 jaar vroeger ontdooid dan voorspeld, ontdekte een expeditie.
Website Evidensia laat werking duurzaamheidkeurmerken zien
Evidensia behandelt een breed scala aan duurzaamheidsthema’s, van klimaatverandering, ontbossing, biodiversiteit en waterbeheer tot de rechten van het kind.
Politiek klimaat maakt halen Duurzame Ontwikkelingsdoelen steeds moeilijker
De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) halen wordt steeds moeilijker, staat in een VN-rapport dat volgende maand verschijnt.
Drones verzamelen enorme hoeveelheid informatie over bossen
Drones kunnen goedkoop en snel een enorme hoeveelheid informatie over bossen verzamelen.
De afstand tot milieuduurzaamheid gemeten met het Milieuduurzaam Nationaal Inkomen
Het mDNI is het maximale productieniveau waarbij de vitale gebruiksmogelijkheden (milieufuncties) beschikbaar blijven voor toekomstige generaties.
Nederlanders willen vervoer best delen
Bijna de helft van de Nederlanders staat open voor een vervoersabonnement waarmee zij voor een vast bedrag per maand gebruik kunnen maken van vervoer.
Niet financieel gewin, maar maatschappelijk nut als drijfveer zonneparken
Ze zijn nodig, zonneparken. Ook als we alle daken vol met zonnepanelen leggen en van de halve Noordzee een windpark maken.
Ga voor duurzame oplossingen voor je woning
Een goede manier om duurzamer door het leven te gaan, is door je woning aan te passen. Lees hier een aantal duurzame oplossingen
Duurzaam printen anno 2019
Duurzaam printen is anno 2019 namelijk een stuk eenvoudiger dan dat vroeger het geval was.
Populaire vormen van duurzame bestrijding van ongedierte
In dit artikel gaan we in op duurzame vormen van ongediertebestrijding, die het gebruik van gifstoffen minder snel noodzakelijk maken.
Vattenfall/Nuon wil biomassacentrale Diemen toch doordrukken
Duurzaamheidsorganisaties in Amsterdam en Diemen voeren actie tegen de door Vattenfall geplande grootste biomassacentrale van Nederland in Diemen/Amsterdam.
Te luide omgevingsgeluiden bezorgen ons stress: hoe ontsnap je eraan?
We leven in een omgeving die veel luider is dan honderd jaar geleden. Dat weegt op onze gezondheid. We krijgen er stress van.
Hersteldiensten profiteren van ecologisch bewustzijn
De wegwerpmaatschappij heeft zoveel stukgemaakt dat ze gedoemd is om te verdwijnen. En daar profiteren de hersteldiensten van.
Je huis isoleren begint bij het dak
Vooraleer warmtepompen en zonneboilers in huis te halen, onderzoek je best of je geen warmteverlies hebt langs gaten en kieren, of langs het dak.
Eredoctoraat voor milieueconoom Jeroen van den Bergh
De Open Universiteit kent een eredoctoraat toe aan milieueconoom prof. dr. Jeroen van den Bergh, bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Meeste Nederlanders weten niet wat je met waterstof kunt doen
Driekwart van de Nederlanders heeft geen idee welke rol waterstof kan gaan spelen in de energietransitie. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.
Duurzame import Europa nog een illusie
Europese bedrijven kopen nog altijd massaal soja, palm olie, cacao en hout in waarvoor (vaak illegaal) tropisch regenwoud is gekapt.