
Waarom de oorsprong van corona belangrijk is voor duurzaamheid
De coronacrisis gaat volgende generaties beperken in hun ontwikkeling. Dat maakt onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus relevant voor duurzaamheid.

Duurzaamheid op de gokmarkt in het tweede kwartaal van 2020: Een overzicht
De grootste verandering op het gebied van gokken: mensen mochten gedurende het tweede kwartaal van 2020 niet naar fysieke casino’s.

Klimaatdoelen onhaalbaar zonder stimulering alle duurzame transitiebrandstoffen
Voldoende reducties in CO2 emissies zijn alleen haalbaar wanneer, naast de voorkeurstechnieken, gebruik gemaakt wordt van transitiebrandstoffen.

Windpark Hellegatsplein wordt duurzame energiecentrale
Bij windmolenpark Hellegatsplein is een flexplein voor mobiele batterijcontainers geopend. Het plein biedt plaats aan tien mobiele batterijen

Film Down to Earth 16 juli gratis premiere, start campagne
We hebben besloten om de verandering te ondersteunen door onze film DOWN to EARTH op 16 juli wereldwijd beschikbaar te maken.

Duurzaamheid volgens Rutte: 8 miljard per jaar voor fossiel
De overheid blijft jaarlijks miljarden euro‘s steken in de veroorzakers van klimaatverandering. Dat blijkt uit onderzoek van Milieudefensie en Oil Change.

Alles neemt toe, behalve het vertrouwen
Als het zoekgedrag op Google een voorspellende waarde heeft kunnen we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Maar het vertrouwen valt in een zwart gat.

Duurzaam herstellen met een interne CO2-prijs
Om een groen economisch herstel na de coronacrisis te helpen kunnen bedrijven gaan rekenen met een interne CO2-prijs van minimaal €100.

5 trends in duurzaam voedsel
In dit artikel geven we je vijf belangrijke trends die we de afgelopen tijd hebben gezien op het gebied van duurzaam voedsel.

De maatschappelijke bv komt er aan
Staatssecretaris Keijzer heeft de maatschappelijke bv aangekondigd, een aparte rechtsvorm voor maatschappelijke ondernemers.

Europees Parlement stimuleert vooral grijze waterstof en thuisbatterijen
Alternatieve vormen voor groene energie als waterstof en thuisopslag moeten ervoor zorgen dat de Europese Unie het klimaatprobleem beter te lijf kan gaan.

CO2-concentratie nadert hoogste niveau in 3,3 miljoen jaar
De huidige CO2-concentratie in de atmosfeer nadert het hoogste niveau in de afgelopen 3,3 miljoen jaar. Toen was het meer dan 3 graden warmer.

Ook Rli dringt aan op groen herstel na coronacrisis
Na de coronacrisis kan het best gekozen worden voor herstelmaatregelen die bijdragen aan een duurzame economie op de langere termijn.

Onderzoeker Sørensen 90 procent zeker dat coronavirus uit lab komt
De Noorse viroloog Birger Sørensen en zijn collega's geloven dat het coronavirus bepaalde eigenschappen heeft die niet van nature zouden zijn ontstaan.

Chinees bedrijf levert kankerverwekkende grondstof voor paracetamol
Paracetamol die in Nederland wordt verkocht blijkt vervuild te zijn met de kankerverwekkende stof PCA, afkomstig van een leverancier uit China.

Zwitsers wegtransport gaat over op waterstof
De eerste vrachtwagens op waterstof ( van Hyundai) gaan Europa veroveren en de eerste exemplaren zullen binnen enkele jaren ook in Nederland rijden.

Warmtewet 2.0: hoe gaat Nederland de warmtetransitie vormgeven?
Met een nieuwe Warmtewet (de ‘Warmtewet 2’) wil men warmtenetten beter reguleren, verduurzamen en de uitbreiding stimuleren.

SER: gebruik biogrondstoffen voor stroom en verwarming afbouwen
De inzet van biogrondstoffen voor elektriciteit en warmte voor gebouwen moet worden afgebouwd. Het kabinet moet duurzame initiatieven nemen.

Covid-19 geneesmiddel komt dichterbij
De nieuwe geneesmiddelen voor Covid-19 remmen allemaal een viraal eiwit dat essentieel is voor de reproductie van het virus.

Nederland plaatst voor 30 miljoen aan nieuwe laadpalen
Zes regio’s gaan samen met netbeheerders en het ministerie van I en W aan de slag om slim en snel nieuwe laadpalen te plaatsen in heel Nederland.

Natuurlijk gras of kunstgras?
Tegenwoordig is er een optie die vrijwel onderhoudsvrij is, namelijk kunstgras. De vraag die dan bij velen ontstaat is of dat wel milieuvriendelijk is?

Reuzevliegwiel kan stroomnet duurzaam stabiliseren
Een gigantisch vliegwiel in het noordoosten van Schotland zou binnenkort kunnen helpen om stroomuitval in Groot-Brittannië te voorkomen.

PBL op de vingers getikt over conclusies biomassa
Het PBL-rapport ‘Beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van duurzame biomassa’ kwam niet met duidelijke conclusies; teveel verschillende meningen.

Farmers Defence Force misleidt consumenten met tv-spot
Volgens de RCC zijn de claims van Farmers Defence Force misleidend en oneerlijk en geeft FDF een onjuist beeld van omgaan met dieren in de vee-industrie.

Europees plastic voor recycling eindigt deels in de oceaan
Een aanzienlijk deel van het plastic dat vanuit Europa wordt uitgevoerd voor recycling in Azië wordt afgekeurd en kan zelfs in de oceaan eindigen.

We gooien steeds meer elektronisch afval weg
In 2019 werd wereldwijd 53,6 miljoen ton elektronica weggegooid - vergelijkbaar met het gewicht van 350 cruiseschepen, 21 procent meer dan vijf jaar geleden

Recordhoeveelheid biodiesel uit palmolie verergert klimaatcrisis
In 10 jaar tijd is de hoeveelheid schadelijke palmolie die in Europese biobrandstof verdwijnt meer dan verdrievoudigd. Nederland speelt daarin een grote rol

Wat is nu de waarde van ons landschap?
Het CBS onderzoekt samen met Wageningen University & Research een methode om natuurlijk kapitaal te meten. Het resultaat is veelbelovend.

Eco-Runner Team Delft wint de Hydrogen Endurance Race 2020
In de efficiëntste poging van de Eco-Runner X haalde het voertuig een resultaat van 2500 kilometer op 1 kilogram waterstof.

Coronasteun: publiek geld alleen naar duurzaam herstel
Bij kredietverzekeringen tijdens de COVID-19 crisis zouden het Klimaatakkoord van Parijs en de gezondheid van burgers het uitgangspunt moeten zijn.