
Ook Rli dringt aan op groen herstel na coronacrisis
Na de coronacrisis kan het best gekozen worden voor herstelmaatregelen die bijdragen aan een duurzame economie op de langere termijn.

Onderzoeker Sørensen 90 procent zeker dat coronavirus uit lab komt
De Noorse viroloog Birger Sørensen en zijn collega's geloven dat het coronavirus bepaalde eigenschappen heeft die niet van nature zouden zijn ontstaan.

Chinees bedrijf levert kankerverwekkende grondstof voor paracetamol
Paracetamol die in Nederland wordt verkocht blijkt vervuild te zijn met de kankerverwekkende stof PCA, afkomstig van een leverancier uit China.

Zwitsers wegtransport gaat over op waterstof
De eerste vrachtwagens op waterstof ( van Hyundai) gaan Europa veroveren en de eerste exemplaren zullen binnen enkele jaren ook in Nederland rijden.

Warmtewet 2.0: hoe gaat Nederland de warmtetransitie vormgeven?
Met een nieuwe Warmtewet (de ‘Warmtewet 2’) wil men warmtenetten beter reguleren, verduurzamen en de uitbreiding stimuleren.

SER: gebruik biogrondstoffen voor stroom en verwarming afbouwen
De inzet van biogrondstoffen voor elektriciteit en warmte voor gebouwen moet worden afgebouwd. Het kabinet moet duurzame initiatieven nemen.

Covid-19 geneesmiddel komt dichterbij
De nieuwe geneesmiddelen voor Covid-19 remmen allemaal een viraal eiwit dat essentieel is voor de reproductie van het virus.

Nederland plaatst voor 30 miljoen aan nieuwe laadpalen
Zes regio’s gaan samen met netbeheerders en het ministerie van I en W aan de slag om slim en snel nieuwe laadpalen te plaatsen in heel Nederland.

Natuurlijk gras of kunstgras?
Tegenwoordig is er een optie die vrijwel onderhoudsvrij is, namelijk kunstgras. De vraag die dan bij velen ontstaat is of dat wel milieuvriendelijk is?

Reuzevliegwiel kan stroomnet duurzaam stabiliseren
Een gigantisch vliegwiel in het noordoosten van Schotland zou binnenkort kunnen helpen om stroomuitval in Groot-Brittannië te voorkomen.

PBL op de vingers getikt over conclusies biomassa
Het PBL-rapport ‘Beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van duurzame biomassa’ kwam niet met duidelijke conclusies; teveel verschillende meningen.

Farmers Defence Force misleidt consumenten met tv-spot
Volgens de RCC zijn de claims van Farmers Defence Force misleidend en oneerlijk en geeft FDF een onjuist beeld van omgaan met dieren in de vee-industrie.

Europees plastic voor recycling eindigt deels in de oceaan
Een aanzienlijk deel van het plastic dat vanuit Europa wordt uitgevoerd voor recycling in Azië wordt afgekeurd en kan zelfs in de oceaan eindigen.

We gooien steeds meer elektronisch afval weg
In 2019 werd wereldwijd 53,6 miljoen ton elektronica weggegooid - vergelijkbaar met het gewicht van 350 cruiseschepen, 21 procent meer dan vijf jaar geleden

Recordhoeveelheid biodiesel uit palmolie verergert klimaatcrisis
In 10 jaar tijd is de hoeveelheid schadelijke palmolie die in Europese biobrandstof verdwijnt meer dan verdrievoudigd. Nederland speelt daarin een grote rol

Wat is nu de waarde van ons landschap?
Het CBS onderzoekt samen met Wageningen University & Research een methode om natuurlijk kapitaal te meten. Het resultaat is veelbelovend.

Eco-Runner Team Delft wint de Hydrogen Endurance Race 2020
In de efficiëntste poging van de Eco-Runner X haalde het voertuig een resultaat van 2500 kilometer op 1 kilogram waterstof.

Coronasteun: publiek geld alleen naar duurzaam herstel
Bij kredietverzekeringen tijdens de COVID-19 crisis zouden het Klimaatakkoord van Parijs en de gezondheid van burgers het uitgangspunt moeten zijn.

De Rainforest Alliance verbetert duurzame certificering
De duurzaamheidscertificering van de Rainforest Alliance krijgt een nieuw programma met meer robuuste criteria, meting en impact.

Europese studie over de kansen voor verpakkingsvrije winkels
De markt voor verpakkingsvrije winkels is in opkomst, nu is het tijd voor beleidsmaatregelen om deze te ondersteunen.

Olie blijft volatiel naarmate effect coronaviruscrisis afneemt
Terwijl de olie in mei een opwaartse trend doormaakte, zijn er constant nieuws en geruchten die onzekerheid en volatiliteit aanwakkeren.

Verslaglegging duurzame kleding onder de maat
Schone Kleren Campagne en SOMO stellen dat verslaglegging van bedrijven aangesloten bij het Convenant Duurzame Kleding en Textiel zwaar onder de maat zijn.

Welke supermarkten helpen om gezond te eten?
Het onderzoek voor de eerste 'Superlijst' richt zich op hoe supermarkten ons helpen gezond te eten en begint vandaag. Het resultaat verschijnt in september.

Gaan rechters het klimaat redden?
De succesvolle Klimaatzaak van Urgenda tegen de Nederlandse staat heeft in diverse landen navolging gekregen. Redden rechters het klimaat?

Hoe ontbossing ons met steeds weer nieuwe virussen opzadelt
Bij onderzoek naar virussen die overspringen van dieren naar mensen, blijken ontbossing en fragmentatie van tropische wouden steeds weer een rol te spelen.

Bodem in Nederland kan degradatie niet meer aan
De landbouw-, bos- en natuurbodems (rurale bodems) verzuren, raken overbemest, verdrogen, verdichting en de bodems worden kwetsbaarder.

De EU faalt, maar moet toch blijven
De crisis heeft het onderscheid tussen nationalisme en globalisme bij burgers door elkaar gehusseld. Duurzaamheid dreigt daarbij tussen de wielen te komen.

Pas op, er zit microplastic in je groenten en fruit
Onderzoek heeft nu aangetoond dat microplastics de wortels van gewassen kunnen binnendringen en in de plant terecht kunnen komen in de delen die we eten.

Overheid VS doodt duizenden dieren met cyanidebommen
Cyanidebommen worden door heel Amerika geplaatst door medewerkers van Wildlife Services, een overheidsbureau dat dieren uitmoordt voor commercieel belang.

Duurzaamheid en Letselschade
Het met regelmaat voor dat mensen slachtoffer worden van een ongeluk en hier vervelende gevolgen van ondervinden: letselschade.