Nieuwsoverzicht duurzame voeding

Eiwittransitie ook goed voor de economie

De sector van de vleesvervangers en plantaardige zuivel doet het goed. Binnen tien jaar zal het aantal banen in Vlaanderen en Brussel tot 15 keer hoger liggen dan nu. Dat stelt een rapport in opdracht van de Vlaamse Overheid. Ook Nederland kan op een forse banengroei in de eiwittransitie rekenen.

Deze 100 werken aan duurzamer voedsel voor Nederland

Nederland loopt over van het food-talent dat de voedselketen duurzamer, gezonder en socialer maakt. De jury van de Food100 kiest daar voor de achtste keer de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment uit. Van boer tot bord. Landbouw, innovatie, advies of communicatie, deze honderd gamechangers hebben oplossingen en ideeën voor elke schakel in de voedselketen.

De slag om een koud flesje water

Het drinkwater in Nederland is zo goed, zorgvuldig door onze waterbedrijven ontdaan van chemicaliën en microben, dat mineraalwater uit flessen helemaal niet nodig is. Gewoon dat flesje bijvullen uit de kraan dus.