Gaan we samen naar 2020, of ieder voor zich?
Wie zich durft uit te spreken over hoe we de samenleving kunnen redden kan rekenen op doodsbedreigingen en heeft beveiliging nodig, zoals Greta Thunberg.
Hoe herken je een duurzaam schoonmaakbedrijf?
Voor een CO2 neutrale samenleving helpen alle kleine beetjes. Werk je met een schoonmaakbedrijf samen? En hoe kom je erachter of deze duurzaam is?
Altijd bereikbaar bron voor burn-out, of toch niet?
Bijna de helft van alle werknemers is vaak of altijd bereikbaar buiten werktijd voor het werk, bijvoorbeeld via telefoon, e-mail of whatsapp.
EU moet bijen beter beschermen
GroenLinks heeft in het Europees Parlement een door Nederland afgezwakt wetsvoorstel tegengehouden dat bijen onvoldoende beschermt tegen pesticiden.
Een kort college over stikstof
We zitten midden in een stikstofcrisis. Maar wat is stikstof, wat doet het en wat kunnen we er mee? Een beetje achtergrondinformatie kan geen kwaad.
Definitieve uitspraak rechter in klimaatzaak: staat moet uitstoot verder beperken
De Hoge Raad heeft ook in cassatie de Nederlandse staat veroordeeld om meer inspanningen te verrichten voor het verminderen van klimaatverandering.
Check je zorgverzekering eens op duurzaamheid
We scheiden afval, we kiezen voor een vegetarische maaltijd, gaan voor groene stroom, maar kiezen we ook voor een duurzame zorgverzekering?
Gebruikers e sigaret lopen wellicht een gezondheidsrisico
Er is inmiddels veel wetenschappelijk onderzoek gedaan over de gehele wereld naar de gezondheidsrisico’s van de e sigaret.
Boeren stoten meer stikstof uit dan ze melden
Uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) blijkt dat veel veehouderijbedrijven meer stikstof uitstoten dan is toegestaan.
Goldman Sachs wordt duurzamer en stopt met financieren Noordpool boringen
Goldman Sachs heeft aangekondigd dat ze de financiering voor boren naar olie en gas op de Noordpool zullen beëindigen.
Veel slimme meters werken niet goed
In november gaven ruim 220.000 slimme energiemeters geen verbruiksgegevens door aan energiebedrijven. Ze werken niet goed.
Zuurstofgehalte in oceanen daalt snel
Het dalende zuurstofgehalte in de oceanen vormt wereldwijd een steeds grotere bedreiging voor vissoorten en ecosystemen.
We gooien elk jaar miljoenen tonnen voedsel in de vuilnisbak
In Nederland wordt er naar schatting elk jaar 2 miljoen ton voedsel weggegooid volgens Too Good to Go, de app die voedselverspilling tegengaat.
Schande, schuld en schaamteloosheid
Helaas is de aandacht voor de dappere klimaatactiviste Greta Thunberg groter dan voor het probleem waar zij aandacht op wil vestigen.
Green Deal is kantelpunt in denken, nu nog het doen
De Green Deal kondigt vooral plannen aan voor veranderingen op de lange termijn, maar we moeten juist op korte termijn onze uitstoot verminderen.
Betaalbaarheid en transparantie cruciaal voor succes duurzame spijkerbroek
Om de verkoop van duurzame spijkerbroeken te stimuleren, zijn veranderingen in de mode-industrie nodig, en meer transparantie.
Chocopasta voor baby’s wint Gouden Windei 2019
Chocopasta voor baby’s ‘vanaf 8 maanden’ is gekozen als meest misleidende product van 2019 en wint daarmee het Gouden Windei van voedselwaakhond foodwatch.
Madrid zoveelste fiasco: politiek kan weer geen klimaatakkoord bereiken
De klimaatgesprekken in Madrid, liepen uit tot zaterdag om toch maar iets van een resultaat te redden. Ondertussen bleven regeringen ruzie maken
Eigen laadpaal voor je elektrische auto
Het hebben van een eigen laadpaal heeft verschillende voordelen. Zo betaal je bijvoorbeeld het laagste tarief voor de energie.
Vleesproductie moet pieken vóór 2030 om klimaatdoelen te halen
De wereld moet binnen tien jaar tijd ‘peak meat’ bereikt hebben - het eindpunt van de groei van de vleesproductie, gevolgd door een scherpe daling.
IJskap op Groenland smelt veel sneller dan verwacht
De ijskap van Groenland verliest zeven keer sneller ijs dan in de jaren 1990, blijkt uit satellietmetingen door de ruimtevaartorganisaties NASA en ESA.
PBL: aanpak stikstofcrisis vraagt om breder perspectief
De vergunningverlening én de natuur zijn gebaat bij een breder palet aan maatregelen om de stikstofproblemen het hoofd te bieden, zegt PBL.
Is lenzen dragen goed of slecht voor het milieu?
In Nederland draagt een aanzienlijk deel van de bevolking lenzen. Een vraag die dan gesteld moet worden: zijn lenzen goed of slecht voor het milieu.
Nederland moet in Madrid nu echt verantwoordelijkheid nemen voor de klimaatcrisis
Het wordt tijd dat Nederland nu eindelijk verantwoordelijkheid neemt om de klimaatcrisis aan te pakken, vinden milieuorganisaties.
Van mondiaal gesleep naar radicale regionalisering
Onze economie is een logistieke malle molen, mede doordat op de brandstof van schepen en vliegtuigen nog steeds geen belasting wordt geheven.
Duurzame kledingstukken leiden niet tot vermindering kledingproductie
De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Om het tij te keren ontwikkelde de branche verscheidene duurzame strategieën.
Europees Milieuagentschap: Tien jaar tijd om milieucrisis te vermijden
De Europese Unie heeft nog tien jaar de tijd om ingrijpend te vergroenen en de instorting van het milieu te vermijden.
Haagse bedrijven gaan voor energieneutraal
Alle leden van de Green Business Club Beatrixkwartier committeren zich om vóór 2030 energieneutraal te zijn.
Plannen Shell en andere oliegiganten maken klimaatakkoord onhaalbaar
De geplande investeringen van de fossiele sector, waaronder die van Shell, maken het onmogelijk de klimaatdoelen van Parijs nog te halen.
Europese regels voor duurzaam investeren nu akkoord
In het Europees parlement is een akkoord bereikt over de Europese lijst die aangeeft welke investeringen duurzaam genoemd mogen worden